Sveriges trendigaste trädgårdsrabatt

Sveriges trendigaste trädgårdsrabatt
På Öland finns Kungafamiljens sommarparadis, Sollidens Slott och slottsparken är öppen för besökare från maj till september varje år. Den 7 juni invigdes ”Rabatt 2020” i parken och trädgårdsrabatten är ett samarbete med trädgårdsdesignern Jan Rundgren och Elmia Garden. Rabatten är en trendig rabatt som är skapad utifrån Elmia Garden Trends. Jan Rundgren tog fram tre olika förslag baserat på trenderna. Dessa förslag visades för Kungen och Drottningen som sedan valde det förslag som utgick ifrån trenden Happy Gardener till Solliden.

– Kungaparet valde den mest färgglada trenden Happy Gardener. Parken smälter in med den Öländska naturen och i den här delen av parken finns det mycket träd så här passade det bra med mycket färg som lyser upp, säger Jan Rundgren.

– Happy Gardener står ju för glädjen att odla o har en klar färgskala. Så här blandade jag rosa och orange och lite färger mot aprikos, fortsätter Jan Rundgren.

Rabatten går att se under hela säsongen och innehåller en mix av solrosor, tagetes, dalior, fingerborgsblommor, blomsterkrasse, rosenskära, zinia och pony tale som är ett gräs.

– Vi tycker att det är jättekul att kunna presentera framtidens rabatt här hos oss på Sollidens Slott säger verksamhetsansvarig Carolina Thaysen. Drottning Victoria som lät uppföra Sollidens Slott var mycket modern för sin tid och låg verkligen i framkant, därför känns det helt rätt att vara riktigt trendig i samklang med det kulturarv från 1906 som vi bevarar här, tillägger Carolina Thaysen.

Om Jan Rundgren och Elmia Garden Trends

Jan Rundgren är utbildad vid Beckmans School of Design och arbetar som designer inom inredning och trädgård. Han har bland annat skrivit boken Växtriket: att skapa en trädgård tillsammans med Lars Ring.

Elmia Garden Trends presenteras av Elmia Garden, en mässa för trädgårdsbranschen. Trenderna är framtagna i samarbete med just Jan Rundgren samt Swedish Fashion Council och Blink.

Invigning rabatt 2020-3-webb.JPG

framtidensrabatt.jpg

Happy Gardener  - Elmia Garden Trends

Den glada trädgårdsodlaren får spela huvudrollen i trenden Happy Gardener, som står för det humoristiska och vardagliga. Vi vurmar för det enkla och anspråkslösa. Glädjen att så, plantera, och sedan stolt få skörda det man strävat mot en hel säsong. Detta har blivit en livsstil för många, intresset för att odla gamla och ovanliga sorters