Pot Olé är tillbaka.

Pot Olé är tillbaka.
Pot Ole är företaget som, tack vare färgstarke Olé Juul, lämnat ett stort tomrum i branschen. Därför är vi så glada över att företaget är tillbaka på Elmia Garden, men nu med dottern Helena vid rodret.

Många med oss är väldigt glada av att företaget Pot Olé är tillbaka på mässgolvet. Dock är företaget inte riktigt sig likt. Numera är det dottern Helena Juul som driver företaget. Och det med den äran, företaget fungerar utmärkt vilket märks på den sprudlade glada företagsledaren.

-2018, eller var det 2019, ställde vi ut på Elmia Garden senast. Då var pappa med men han var väldigt dålig. Jag minns att han ändå var vid gott mod och att vi var ute på olika restauranger. Han gillade god mat, berättar Helena märkbart rörd när hennes legendariske pappa Olé kommer på tal.

Sedan hennes pappa lämnade oss är det hon som axlar rollen i företaget. Då liksom nu består sortimentet av rustika krukor i olika former och vackra färger. Alla är de gjorda för hand i Vietnam.

- Vi har även vår bästsäljare kvar i sortimentet som faktiskt är en återvunnen kruka. Det är en älskad produkt mycket tack vare att den passar så fint in i vintagestilen som förfarande är populär.

Men Helena har många planer för hur företaget ska förnyas. Bland annat har hon tagit fram produkter som även passar i inomhusmiljöer. Det är fortfarande samma rustika keramik men formerna är mer anpassade för interiörer.

-Det är så många som vill omge sig med växter året runt, alltså även inomhus. För oss är det en spännande utmaning att försöka ta fram produkter som möter efterfrågan från den här kundgruppen.