Mylla med urgamla rötter

Mylla med urgamla rötter
Ett uppdämt sug efter att träffa kunder gjorde valet enkelt. Hasselfors Garden är ett av jordföretagen som ställer ut på Elmia Garden i år.

Hasselfors Garden är företaget som har fötterna i riktig gammal mylla. De bildades redan på 1600-talet men det var först på 1950-talet, när man började sälja torv på säck som försäljningen satte fart. Sedan dess har det skett olika ägarskiften. Men grundstommen i företaget, det vill säga den goda jorden har bestått och nu har företaget valt att delta på Elmia Garden igen.

-Vi har längtat efter att träffa våra kunder i verkligheten. Att komma till Jönköping och Elmia Garden var inget svårt val, berättar Stefan Jacobsson, försäljningschef på företaget.

Målet är att leverera jord och gödsel med hög kvalitet som kunderna kan känna sig trygga med. När man planterar växter i jorden förväntar man sig att de ska växa och bli en frodig plantering. Styrkan ligger också i att ha ett brett sortiment som täcker in de flesta behov, både från konsumenter och yrkesverksamma odlare. Man strävar också efter att utveckla nya produkter.

-En nyhet för i år är träullen som är tänkt för förvaring av frukt och grönsaker. Det har tidigare bara funnits för storskalig odling men nu kan även hobbyodlare få tag på träull. Den är toppen för vinterförvaring av äpplen till exempel, säger Stefan Jacobsson.