Möt Karl Martindahl

Möt Karl Martindahl
Möt Karl för samtal kring grön terapi, odling och mående i monter D08:22. Självklart kan du bläddra i boken "Den goda skörden" på plats.

Karl Martindahl fann den bästa terapin och hjälpen i sin kamp mot psykisk ohälsa i trädgården och grönsakslandet.

Genom sin bok Den goda skörden vill Karl eliminera stigman och tabun och avdramatisera samtalet kring vår tids snabbast växande folksjukdom, psykisk ohälsa och utbrändhet. Den goda skörden är både en trädgårds/odlingsbok och en berättelse om livets skönhet och svårigheter.

– Jag vill poängtera att jag varken är enodlingsexpert eller psykolog. Jag är bara en hobbyodlare som funnit att grönsaker och trädgårdsarbete får mig att må bra. Väldigt bra till och med. Jag vill dela med mig av mina erfarenheter av odling, trädgård, natur och
matglädje. En handbok för den som vill ha tips och råd på hur man kan komma igång med sitt hemmaodlade och hur man på ett enkelt och lustfyllt sätt tar hand om och förädlar de läckerheter som trädgården ger och samtidigt stärker den mentala hälsan, säger Karl Martindahl.

Som förälder, partner och egenföretagare kan vardagen vara en rejäl utmaning, och Karl blottar en inre strid mellan vad som förväntas av en och vad en människa faktiskt klarar och mår bra av. I Den goda skörden talar han ut om de mörkaste tiderna i sitt liv och delar med sig av hur man kan vända sitt mående genom att påta i jorden.
Boken är utöver det full av praktiska odlingstips, roliga recept, nödvändiga verktyg och Karl beskriver lättsamt vilka fördelar odling har i en stressad vardag. 

Omslag - Den Goda Skörden, Karl Martindahl-low.jpg

“Men det som skulle komma att bli den bästa terapin och rehabiliteringen för mig hade jag aldrig kunnat drömma om. Jag var mitt uppe i mitt personliga lilla helvete när några oansenliga pallkragar som jag inte sett åt två gånger tidigare plötsligt såg lockande ut. Utan någon större plan eller ens den minsta kunskap om odling köpte jag några sättpotatisar, lökar och frön till rädisor och morötter. Jag petade ner allt i jorden lite på måfå och minns att jag kände mig lättare om hjärtat än på länge. Sedan vattnade jag och höll tummarna för att det skulle växa. Och som det växte!”
– ur boken.


Om Karl Martindahl
Karl Martindahl är artist, låtskrivare och kanske mest känd från TV-programmen Fame Factory och Melodifestivalen som han medverkade i 2004 och 2005. Men redan som tolvåring hade han framgång med bandet The Flying Eagles, vars mest kända låt är Philippa. Nu är han bland annat aktuell med ny musik och föreläsningar.