Klassiska torrprodukter och lite trend

Klassiska torrprodukter och lite trend
Uppbindning, växtstöd och verktyg av hög kvalitet – företaget HPJs sortiment är visserligen torrt men aldrig tråkigt. I år har de fått ett spännande nytillskott i produktfamiljen.

Handelsträdgårdarnas torrsortiment, det är vad företaget HPJ har valt att satsa på i sin verksamhet. Här hittar man bambupinnar, trästörar och olika material för uppbindning av växter och träd. Numera finns det också ett sortiment med högkvalitativa trädgårdsverktyg som är tillverkade i Sverige.

- Vi har valt att satsa på basprodukter som håller en hög kvalitet. Vi är också måna om att de ska vara hållbara. Ett exempel är vår fiberduk som faktiskt håller i två säsonger eftersom det är lite mer plast i dem, berättar Henrik Tenggren, VD på företaget sedan 2015.

Men det finns trots allt en trendig produkt i sortimentet. Kastanjestaketen har visserligen funnits länge men den senaste året har det synts mycket i media, i princip i vartenda trädgårdsprogram som visat i tv under säsongen. På mässan har de valt att visa den höga modellen som mäter 1,75 m i höjd.

-Det är utmärkt för att hålla borta rådjur från odlingarna men vissa använder det för att hålla kvar sina hundar på tomten, berättar Henrik.

En stor nyhet för i år är samarbetet som HPJ har inlett med Gardena. Det är en dröm som äntligen gått i uppfyllelse.

-Det är ett fint varumärke med fantastiska produkter i hög kvalitet. Bland annat har de en vattenslang som de lämnar 30 års garanti på. Därför känns det som Gardena hör hemma hos oss här på HPJ.