Grönt är skönt enligt Arvidsons i Fjärås

Grönt är skönt enligt Arvidsons i Fjärås
Allt fler väljer att dekorera sitt hem med gröna växter. Inte sedan 1970-talet har intresset varit så stort. Arvidssons i Fjärås är en av de många odlarna som växlar upp med grönplatsodling i sina växthus.

Efterfrågan på gröna växter har ökat rejält. På Arvidsons i Fjärås satsar man nu stort på att ta fram svenskodlade rumsväxter för inomhusbruk.

- På 1970-talet odlade vi mycket gröna växter. Mina kollegor brukar berätta att de brukade hjälpa till att plantera små pluggplantor på helger och lov, berättar Katarina Johansson som är försäljare på företaget.

Men sedan svalnade intresset för den är typen av växter och på Arvidsons i Fjärås fick man skruva sortimentet för att anpassa det efter efterfrågan. Men nu är det alltså dags igen att sätta pluggplantor av gröna växter. Framför allt är det monstera, pilea, peperomia och schefflera som man satsar på. Som konsument ska man leta efter märkningen ”Från Sverige” om man vill ha en garanterad svenskodlad växt att dekorera sitt hem med.

Arvidsons i Fjärås är certifierad IP-odlare (IP är en standard för kvalitetssäkring av bland annat prydnadsväxter) som garanterat odlar svenskodlade växter. De har ett starkt engagemang för miljö och odlar med fokus på hållbarhet. Bland annat använder man grön el samtidigt som man återanvänder mycket av vattnet som används i verksamheten.

Just nu pågår det en tävling på företagets Instagramkonto där den som gissar rätt storlek på den 2 år gamla monsteran som står i företagets monter vinner den storbladiga växten. På måndag utses vinnaren av tävlingen.