En klosterbutk är årets trendbutik

En klosterbutk är årets trendbutik
Slottsmagnolian kammade hem priset som årets trendbutik. Rebecca och Annika Sten, som arbetat med trenden ”Lust & Längtan” kommer nu att få värdefulla råd av Nicklas Jensen som kan bidra till utveckling av verksamheten.

Öveds kloster är en av de äldsta Rokokoanläggningarna i Sverige. Det är där som Rebecca och Annika Sten har byggt upp sin butik Slottsmagnolian, som i år utsetts till årets trendbutik. Vi träffade en rörd Rebecca precis efter prisutdelningen. Med en stor bukett och ett diplom i handen berättade om sin och systerns resa.

-Det började med att vi fick i uppdrag att anlägga en privat terrass på Öveds kloster. Vi tyckte så mycket om platsen och så småningom bad vi att få öppna en butik på klostrets gård, berättar Rebecca.

Sedan dess har de båda systrarna drivit Slottsmagnolian som i stark konkurrens med ett par andra butiker i år kammade hem priset som året Trendbutik.

-Vi valde att arbeta med trenden ”Lust och längtan” från år 2022 års trender. Vi tyckte att den passade oss bäst eftersom vi har som mål att skapa en lugn och harmonisk känsla där kunderna trivs och stannar länge.

-Vi har arbetat med färgstarka växter, bland annat med röd kärlekspelargon. Stora eldfat och ljus har skapat den mysiga känslan vi eftersträvat.

Insatsen betalar sig i form av en heldag med Nicklas Jensen som kommer att ge råd och föreslå i vilken riktning butiken kan gå för att utvecklas. Priset har ett värde av 10 000 kr.

-Vi ser jättemycket fram emot det här. Det är så lätt att fastna i gamla spår så det är så värdefullt att få feedback och inspiration.

Grattis och lycka till i framtiden säger vi på Elmia Garden.