Elmia Garden Trends 2020

Elmia Garden Trends 2020
På mässan 2019 visades de tre trenderna för 2020 genom inspirationsmiljöer och föreläsningar. Jan Rundgren presenterade trenderna och Malin Hidesäter från Blomsterfrämjandet och Johan Larsson, blomsterinspiratör tolkade trenderna genom en blomsterdialog. 2020 års trender är Garden Expressions, Flower & Crafts och Future Flora.

Garden Trends I Garden Expressions.jpg

Garden Expressions

Det personliga uttrycket spelar en allt starkare roll. Den egna kreativiteten släpps fram både när vi inreder våra hem och planerar våra trädgårdar. Vi ser en mer fri, lekfull och individuell känsla när det kommer till form och design. Vi söker efter det mer udda och unika.

Garden Trends I Flowers and Crafts.jpg

Flowers & Crafts

I vårt ständigt uppkopplade samhälle känns det som vi behöver landa i det jordnära. Naturen är ledordet inför kommande säsong. Den handgjorda känslan syns på många typer av produkter både på interiörsidan men också i våra trädgårdar.

 

Garden Trends I Future Flora.jpg

Future Flora

- Titta djupt in i naturen, och du kommer förstå allting bättre - skrev Albert Einstein. Det är kanske det vi behöver göra för att koppla av i den uppkopplade värld vi lever i. Det känns som att vi just nu är omgivna av teknik som hela tiden utvecklas och att vi är nära en framtid som man tidigare bara läst om i sciencefictionböcker eller sett på film.

Läs mer om trenderna här.