Årets perenn är korad

Årets perenn är korad
På Elmia Garden är det tradition att varje år kora en perenn växt som är extra odlingsvärd, så även i år. Tv-kände trädgårdsmästare John Taylor ansvarade för presentationen och i år var det den söta backsippans som blev utvald.

Backsippan är perennen på var mans läppar på årets upplaga av Elmia Garden. Den skira ängsväxten är inte bara populär, den är även lättskött och bra för den biologiska mångfalden eftersom den även gillas av bin och fjärilar.

-Jag älskar den här växten, säger John Taylor som presenterade årets perenn i år.

Och visst är en ljuvlig växt som framkallar barndomsminnen. Man vill liksom bara ta hand om den sköra växten som på sin lurviga stjälk slår ut med blålila klockor.

-Den är opretentiös och oberörd av omvärldens ondska, säger John Taylor och ser lite bekymrad ut vid tanken på allt som händer i världen just nu.

Även Marie Nordström från Säve plantskola är förtjust över valet. Hon är en av de fem perennodlare som varit med och röstat fram Backsippan som årets perenn.

-Jag har i och för sig känt till att backsippan skulle bli nomineras i år. Det tar ungefär 5 år för oss att odla fram plantor, så därför måste vi veta vilken perenn det blir i god tid.