5 snabba frågor till Nicklas Jensen

5 snabba frågor till Nicklas Jensen
Tisdagen den 24 september kl 10.00 i C-hallen är det dags för Flower Grand Prix, tävlingen för blomsterbinderi. Vi ställde 5 snabba frågor till Nicklas Jensen som är tävlingsledare.

Hur känns det inför Flower Grand Prix?

Tävlingen har ju vilat några år så nu känns det som alla är spända och förväntningsfulla på att få komma igång. Det ska bli spännande att se de vackra arbetena.

 

Hur har intresset för årets tävling varit?

Det känns som suget efter tävling har kommit igen och många vill komma hit o tävla. Vi har för närvarande en väntelista. Om någon hoppar av, vilket vi helst inte vill, men sådant kan ske, då kan vi fylla platserna.

 

Hur kan deltagarna förbereda sig?

Tävlingsdeltagarna kan förbereda sig genom lite träning hemma och läsa igenom hur de kommer bedömas, så man får med alla delar.

Nytt för i år är att deltagarna blir meddelade innan vilket tema det blir för uppgifterna och de kan då läsa in sig på det innan start. Årets tema för Flower Grand Prix är trenden Flower & Crafts.

 

Vad kan publiken förvänta sig?

Publiken kan förvänta sig att se 20 totalt olika arbeten växa fram trots samma material och se floristernas kreativitet flöda. De kommer kunna komma och gå och se förändringen och se arbetet växa fram.

 

Har du något som du vill tillägga?

Ja, vi tackar alla sponsorer som ställer upp. Blomsterbranschen är också tacksamma till Elmia som anordnar en tävling för kreativa florister.

 

Prisutdelning

16.30 avslöjas vinnaren och det blir prisutdelning.