Ny cobot hade varit dragplåstret hos Mitsubishi Electric

Ny cobot hade varit dragplåstret hos Mitsubishi Electric
Mitsubishi Electric har under våren lanserat den nya kollaborativa robotserien Melfa Assista. Serien är ett komplement till företagets industrirobotar och skulle ha förhandsvisats på Elmia Automation i år.

Melfa Assista har en maximal lastkapacitet på 5 kg, maximal räckvidd på 910 mm och hög repeterbarhet tillsammans med en kompakt design, låg vikt och hög säkerhet. Coboten är perfekt för alla typer av företag som vill ta första steget till att automatisera sin verksamhet. Särskilt lämpar sig coboten för att vara behjälplig människan med komplex montering och ”pick and place”-uppgifter – coboten arbetar inte bara bredvid människan utan även direkt med människan.

Några andra fördelar är att roboten tar upp väldigt lite plats, den är lätt att flytta, flexibel och lätt att installera; via PC, HMI eller endast genom att klicka på ”spara”-knappen på coboten efter att du manuellt lärt den en viss rörelse.

Under Elmia Automation skulle Mitsubishi Electric även presentera frekvensomriktare i ett nytt format för både 400 V & 690 V. Med det nya formatet går det att spara upp till 40 procent montageyta (bredd) på el-kapslingen.