Beckhoff MX-System ersätter elskåpet med ny innovation

Beckhoff MX-System ersätter elskåpet med ny innovation
Om ett par år kommer Beckhoff Automations nya byggsystem för automation att revolutionera utvecklingen av dagens elskåp. Glöm kabelanslutningar – det här är plug and play på riktigt – och på Elmia Automation ges en sneak-peak.

– Det här blir så enkelt så att till och med jag skulle kunna installera det, säger Rickard Andersson och ler.

Och även om han knappast lämnar jobbet som teamledare för försäljningen hos Beckhoff Automation Sweden för att bygga elskåp så kommer vardagen inom branschen att förändras när Beckhoff MX-System släpps på marknaden om 2-3 år. Här talar vi om en helkapslad, damm- och vattentät IP67-klassad enhet, ett modulärt system helt utan kablar och anslutningar, som kan sättas direkt på ditt maskinstativ.

– Du minskar risken att koppla fel, det blir enklare att felsöka och du kommer som tillverkare av automationslösningar eller specialmaskiner att spara massor av tid vid planering och installation, säger Rickard.

Stort intresse från maskinbyggare och automationsavdelningar

Maskinbyggare och automationsavdelningar hör till de stora intressegrupperna som besöker Beckhoff i deras monter på Elmia Automation.

– Vi säljer också mycket inom fastighetsautomation och levererar till processindustri och infrastrukturapplikationer, men under de här dagarna handlar det väldigt mycket om produktion och tillverkning av specialmaskiner, berättar Rickard.

Öppna och anpassningsbara system

Och den trend han tydligt ser bland förfrågningar är behovet av öppna, anpassningsbara system.

– Alla vill koppla ihop allt idag och där passar vår lösning väldigt bra in eftersom våra automationssystem är byggda på PC-baserad styrning, säger Rickard.

Det är själva nyckeln bakom Beckhoffs framgångar, menar Rickard.

– Att vi använder oss av samma teknik som finns i vanliga datorer, industri-PC, gör våra industriella styrningar väldigt flexibla och skalbara.

Elmia_Automation_Beckhoff2_1920x1080.jpg

Rickard Andersson, teamleader sales Sweden, Beckhoff Automation, är nöjd med besöken under Elmia Automation. ”Vi har fått leads med bra kvalitet”.

Enkel modul med intelligent mjukvara

Lägg därtill IoT-lösningar med machine learning, AI och kvalificerade dataanalyser så får du en god uppfattning om möjligheterna och den riktning som framtiden rymmer för anpassade lösningar inom maskin- och byggnadsautomation.

– Vad vi ser är egentligen ett skifte mot mer mjukvara och mindre komplicerad hårdvara. Den modul du använder ska vara så enkel som möjligt, så löser du resten med en intelligent mjukvara, säger Rickard Andersson.

 

Bildtext: Säg hej då till komplicerade kopplingar. Snart släpps Beckhoff MX-System – som revolutionerar utvecklingen inom elskåp.