Elmia Lantbruk

Möten som gör avtryck

Mässan för dig som jobbar med svenskt lantbruk

På Elmia Lantbruk får du nya perspektiv, knyter kontakter och gör affärer som leder till ett smartare, lönsammare och ännu mer hållbart lantbruk.

Under tre dagar fyller vi mässan med utställare av maskiner, redskap, djur och inomgårdsutrustning. Riksutställningar med kött- och mjölkdjur hålls i visningsringen från öppning till stängning. Utvecklande seminarier inspirerar, teknikvandringar upplyser och årets innovationer utses.

I en inspirerande miljö samlas vi för att föra branschen framåt. En bransch där människor, miljö och maskiner möts för en bättre morgondag.

Välkommen den 16-18 oktober 2024 på Elmia i Jönköping!

Riksutställningar
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
LinkedIn
LinkedIn
Årets tema: Konkurrenskraft för framtiden
7 maj 2024
På årets mässa ligger fokus på att skapa konkurrenskraft för framtiden. Ett konkurrenskraftigt lantbruk kommer vara avgörande för en säker och hållbar framtid. Med ett innehåll som utbildar och inspirerar, utforskar vi branschens roll och hur vi kan bli ännu bättre.
Säg hej till Elmia Lantbruks nya utseende!
22 apr. 2024
Elmia Lantbruk har fått ett nytt utseende med en ny grafisk profil. Det innefattar ny logotyp, nya bilder, nya färger och ny tonalitet. Men du kommer givetvis att känna dig bekant med materialet.
Samma får ger  två fällar om året
6 dec. 2022
Två fällar om året från samma får. – Jag kallar resultatet för snällfällar, säger Kristina Ek som ligger bakom konststycket.
Det virtuella stängslet skyddar rödlistade arter
10 nov. 2022
SLU och forskningsinstitutet RISE testar ett virtuellt stängsel för djur inom kunskapscentret SustAinimal. Produkten fungerar och visades på Elmia Lantbruk. Nu återstår att lösa juridiken.
Djurskötarna som visat  värdet av att djuren mår bra
1 nov. 2022
– Djur som mår bra och lever långe, är lönsammare och roligare att arbeta med. Så motiverade Jönköpings landshövding Helena Jonsson priset Årets Djurskötare som delades ut på Elmia Lantbruk.
Solpark eller vall? Svaret är både och
27 okt. 2022
Vad ger bäst avkastning, att bruka jorden eller bygga en solpark? Svaret som levererades på Elmia Lantbruk var både och. – Vi har byggt anläggningar där marken samtidigt används för vallodling och som bete för får, säger Cecilia Edling på Solkompaniet.
Ny Ovlac 11 furet Mini Plog - Skumplog
17 okt. 2022
Dansk Farmimplement ApS, som är importör av spanska Ovlac-plogar till Norden, presenterar nu en ny och större Miniplog, nämligen en 11-fåra som fortfarande är lyftupphängd.
Smidig gödselputtare
14 okt. 2022
Gödselputtaren från NORDICC är en hjälpreda som underlättar arbetet på lantbruket.
Samster lanserar soldriven torkmetod på Elmia Lantbruk den 19 oktober!
13 okt. 2022
Samster och grundaren Kent Samuelsson presenterar för första gången sin världsunika torkmetod på Elmia Lantbruk. Metoden är helt fossilfri och drivs med energin från solen.
Kvik-Pak - front monteret tilt packaren
13 okt. 2022
Farmimplement har blivit svenska distributör av den Danska frontpackaren Kvik-Pak. Kvik-Pak är en frontmonterad Tiltpackare som inte belastar traktorn eftersom den dras framför traktorn innan den lyfts och vice versa placeras på marken innan den körs ut åt sidan
Plovekspertens Gummiljusbom
13 okt. 2022
Vi ställer ut den smarta gummiljusbommen, som är den enda lätta bommen som kan sitta kvar monterad på plogen under arbete.
Farmimplement och Ploveksperten ApS ställer ut på Elmia Lantbruk för första gången.
13 okt. 2022
De två systerbolagen Ploveksperten och Farmimplement, som drivs av den danske ploglegenden Jens Iversen (världsmästare 1996), ställer ut på Elmia Lantbrug för första gången. Vi saknar bra marknadsföring av våra relativt nya företag och har valt Elmia Landbrug som en ny möjlighet - "de initiala a...