Nyheter från Elmia 3D

Rafo Arburg 35208 Freeformer, en unik 3D-printer som använder vanligt standardgranulat

En unik 3D-printer blir det stora dragplåstret i plastföretaget Rafos monter under mässdagarna på Elmia Polymer.
– Mig veterligen är detta den enda printern i hela världen med denna specifika egenskapen vilket gör den till något unikt, säger Rafos operativa chef Anders Jungert.

17 april 2018 Läs mer
Ravema ställer ut på tre av Elmia Produktionsmässor.

Med en monter på vardera mässan Elmia 3D, Elmia Plåt och Elmia Verktygsmaskiner blir det några intensiva mässdagar för industriföretaget Ravema från Värnamo som därtill också närvarar på Elmia Automation.

10 april 2018 Läs mer
3DVerkstan ser Elmia 3D som ett utmärkt tillfälle att närma sig tillverkningsindustrin.

3DVerkstan vill ta ännu ett kliv närmare tillverkningsindustrin. Ett steg på vägen är att ställa ut på Elmia 3D. I montern presenteras bland annat en unik teknik för fiberförstärkta utskrifter plus nya produkter.

23 mars 2018 Läs mer

Elmia 3D är inte bara en mässa. Det är även en arena för kunskapsutbyte och nya idéer. Det är särskilt tydligt under 3D-konferensen Sweden Goes Additive som arrangeras i samarbete med SVEAT, AM-Arenan och Siemens.

23 mars 2018 Läs mer

Tio gånger lättare än stål och fem gånger lättare än aluminium. De 3D-printade trådkullagren från Franke tar additiv tillverkning till en ny nivå. På Elmia Automation visar Bengtssons Maskin hur lagren appliceras i en automatiserad miljö.

23 mars 2018 Läs mer
Anton Alveflo, ansvarig för additiv tillverkning på voestalpine High Performance Metals Sweden, Uddeholms säljbolag i Sverige.

Hög hårdhet, utmärkt korrosionsbeständighet och mycket god polerbarhet. Nya Uddeholm AM Corrax är särskilt anpassat för avancerad verktygstillverkning. Uddeholms senaste material presenteras under Elmia 3D.

08 mars 2018 Läs mer

SVEAT, Sveriges branschförening för additiv tillverkning, är numera en samarbetspartner till mässan Elmia 3D. I och med det har SVEAT bland annat valt att lägga sitt årsmöte i samband med mässan då de är övertygade om att de flesta av medlemmarna kommer att vara på plats.

29 januari 2018 Läs mer
Ann Kittendorff och Tanja Lundberg, båda projektledare för Produktionsmässorna ger en inblick i vad som kommer att fylla arenan 2018.

Det är mindre än ett halvår kvar till dess att portarna slås upp till Produktionsmässorna. Vad händer just nu och vad kommer arenan fyllas av? Vi möter projektledarna för en liten pratstund.

11 december 2017 Läs mer
Talarna på seminariet, från vänster: moderator Tanja Lundberg Elmia, Ove Leichsenring SWIRA, Johan Frisk OpiFlex och Ingemar Reyier Robotdalen.

Sverige står inför utmaningen att transformera företag inom industri i den tekniska revolution som vi befinner oss i. För de små och medelstora företagen, SMF, som är de mest utsatta finns det hjälp att få och anpassade lösningar att investera i, för att vara fortsatt konkurrenskraftiga. Detta diskuterades på ett seminarium som Elmia Produktionsmässor och Vinnova-projektet ”Producera i Sverige bjöd in till under Elmia Subcontractor.

28 november 2017 Läs mer
Peter Bryntesson på Fordonskomponentgruppen (FKG).

De traditionella svenska industrierna måste anamma den nya tekniken och automatisera mer, annars tappar vi konkurrenskraften.

Det menar Peter Bryntesson på Fordonskomponentgruppen (FKG).

– Det är stora förändringar på gång, säger han under en konferens om robotiserad automation på Elmia i Jönköping.

30 oktober 2017 Läs mer
Johan Harvard, kansliråd på Näringsdepartementet

Automation och robotar är framtiden, en framtid som faktiskt redan är här. Men i Sverige står försäljningen stilla just nu och vi blir omkörda av andra länder. Med regeringens satsning på ett nytt automationsprogram finns möjligheter för företag att stärka sin konkurrenskraft. Det var ett av budskapen på konferensen om robotbaserad automation på Elmia i Jönköping i september.

19 september 2017 Läs mer
Byta kolfiber mot stål, men ändå minska vikten. Den möjligheten såg SSAB i solbilsprojektet JU Solar Team. Solbilen kommer att finnas på Produktionsmässorna.

Byta kolfiber mot stål, men ändå minska vikten. Den möjligheten såg SSAB i solbilsprojektet JU Solar Team under Elmia Subcontractor i fjol och resultatet visas på Produktionsmässorna i maj nästa år.
– Höghållfasta stål är framtiden. Det handlar om resursutnyttjande och att ha rätt stål i rätt applikation, säger Pierre Bergsten, Production Efficiency Specialist på SSAB.

19 september 2017 Läs mer
Elmia lanserar nya mässan Elmia 3D

Elmia lanserar Elmia 3D, en ny mässa inom additiv tillverkning för en bransch som växer och utvecklas snabbt. Tekniken möjliggör produktion utan begränsningar vad gäller både form och material. Mässan blir unik i sitt sammanhang då den adderas till det starka industriklustret och kommer att arrangeras parallellt med fem produktionsmässor på Elmia, 15–18 maj 2018.

19 juni 2017 Läs mer
Annonser: