14 - 17 maj 2024

Protech visar nyheter på Elmia 3D

Protech visar nyheter på Elmia 3D
Under Elmia 3D 14-17 maj presenterar Protech för första gången i norra Europa den nya lösningen med verktygsstålet Uddeholm Corrax som nu är tillgänglig med Xact Metal’s 3D-skrivare.

I syfte att öka tillgängligheten av prisvärda lösningar inom metallprint för små och medelstora företag, utökar Xact Metal sitt utbud med Uddeholm Corrax. Uddeholm, som har sin produktion i Hagfors, Sverige, är global tillverkare av högpresterande verktygsstål för industriverktyg.

- Lanseringen av materialet Corrax från Uddeholm till Xact Metal 3D skrivare är en game changer, säger Anders Brask, CEO på Protech. Materialet gör det möjlighet för den nordiska verktygsindustrin att tillverka insatser till formsprutningsverktyg med unika egenskaper. Protech ser fram emot att för första gången i Norden under Elmia 3D presentera detaljer printade Uddeholm Corrax.

 

3D-printa verktyg med komplexa kylkanaler

Uddeholms långa historia och praktiska kunskap inom stålindustrin har bidragit med ytterligare spetskompetens och innovation hos Xact Metal. Den nya Corrax-lösningen tar verktygsindustrin till en ny nivå där verktygsmakare erbjuds oöverträffade möjligheter att skapa verktyg med komplexa kylkanaler som ger optimerad kylning och kortare cykeltider.

Förutom de tekniska framstegen är Corrax-pulvrets miljöfördelar också anmärkningsvärda. Uddeholms hållbara produktionsmetoder prioriterar användning av fossilfri el för att uppnå en fossilfri pulvertillverkningsprocess.

 

Professionella 3D-prinlösningar på Elmia 3D

Förutom Corrax-lösningen visas den största 3D-skrivaren från Xact Metal, XM200G. Detta är en 3D-skrivare som är känd för sin förmåga att producera detaljerade metallkomponenter med exceptionell precision och detaljrikedom. Xact Metal är medutställare i Protech’s monter C04:28, där flera andra tillverkningsmetoder visas.

Bland annat kommer Protech presentera trotjänaren Stratasys F190 CR, en professionell 3D-skrivare med hög repeterbarhet, samt den populära PolyJet-skrivaren Stratasys J35 Pro. Besökare kommer också erbjudas personliga visningar av 3D-scanners från SHINING3D och uppleva den fantastiska precisionen på nära håll.

Passa även på att utforska vårt materialutbud och kläm på olika produktionsverktyg, fixturer och prototyper. Testa utskrifter som tillverkats med de nya utskriftsmetoderna från Stratasys, P3 (Programmable PhotoPolymerization Technology), SAF (Selective Absorption Fusion) och SL-teknik (stereolitografi).