Voestalpine ska upprepa succén – satsar hårt på Elmia 3D

Det kan ta tid för ny teknik att få fotfäste på marknaden. Men nu är tiden för additiv tillverkning här. Det märker inte minst Voestalpine, som ser stora möjligheter att nå ut på Elmia 3D.

Tekniken har funnits i över 30 år. Det är först på senare år som intresset för additiv tillverkning har ökat. Det blev Voestalpine High Performance Metal Sweden varse om under fjolårets Elmia 3D.

– Förra årets mässa var grymt bra. Det var ett bra sätt att nå ut till nya kunder. Vi hade en del printade detaljer med oss vilket många uppskattade, säger Anton Alveflo, ansvarig för additiv tillverkning på företaget.

– Elmia 3D är en perfekt arena för oss att nå ut i Sverige och på nya marknader, visa att vi, och branschen, hela tiden utvecklas.

Anton Alveflo berättar att Voestalpine, som är Uddeholms säljbolag i Sverige, har satsat mycket på additiv tillverkning den senaste tiden. Men också att marknaden nu börjar se vinningarna med tekniken.

– Så är det. Vår nya pulveranläggning för additiv tillverkning är nu färdig, där vår ambition är att kunna erbjuda en komplett portfolio anpassad för verktygsmarknaden. Vi samarbetar mycket med kunder för att utveckla samt testa våra nya stålsorter. Samtidigt som kunderna hittar allt fler applikationer där 3D-printning kan användas.

Hur ser 3D-branschen ut om några år?

– Jag tror att marknaden för 3D-printade formsprutningsverktyg kommer att fortsätta växa, här har vi redan många lyckade case där vi har reducerat cykeltider med 20 procent Vi har också många nya produkter på väg ut på marknaden som vi ser fram emot att få presentera för kunderna under mässan, säger Anton Alveflo. 

Publicerad
2019-09-02
Bilder
3D-printmaskin från Voestalpine
3D-printmaskin från Voestalpine