Fire Box och åttahjulig skotare toppar i Vimeks monter

Fire Box och åttahjulig skotare toppar i Vimeks monter
Det är ett pulserande liv i Vimeks monter på Elmia Wood.
– Det som drar mest blickar till sig är vår nya åttahjuliga skotare, Vimek NG 870.1, säger Edvin Eklund.
– Hyttmiljön för föraren har varit i starkt fokus. Föraren ska sitta bra, se bra och må bra. Det är ju föraren som ska välja oss igen någon gång i framtiden.

NG 870.1 är utrustad med ett nyutvecklat styrsystem som möjliggör att följa den online. Kranspretsen och själva utskjutet styrs automatiskt med sensorer i kranen.

– Det är en lösning som bara brukar finnas på större maskiner. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda det på den här modellen.

En annan tekniknyhet DSS - Dual Stering System - bidrar till skotarens goda framkomlighet.
– DSS innebär att boggin och midjan svänger och följer varandra. En utveckling som verkligen ligger i linje med det som är a och o för Vimek: Skonsamhet för skogen. Plus att det gör maskinen härligt bekväm att köra.

Färdigt koncept för eftersläckning

Vem är köparen?

– Från den större självverksamme skogsägaren till entreprenörsföretagaren som vill ha en smidig,  och samtidigt kraftfull maskin.

På en Vimekskotare står en annan spännande nyhet uppställd: Vimek Fire Box.

– För eftersläckning av bränder. Tänkt för skogsägaren som ju har det yttersta ansvaret för efterbevakning. Det finns ju andra lösningar idag, men de är inte så smidiga som Fire Box. Den här har ett färdigt koncept med 800 liters tank, 25 meter slang, munstycken, vattenpump, vattenkanna, spade, kratta med mera, berättar Johannes Nilsson.

Bildtexter:

”Vimek Firebox är anpassad för våra vagnar. Perfekt för skogsägaren som vill ha ett färdigt koncept för eftersläckning av bränder,” säger Edvin Eklund och Johannes Nilsson på Vimek.

Vimek NG 870.1 är en helt nyutvecklad åttahjulig skotare. Skonsam och effektiv med ett spännande system där boggi och midja svänger och följer varann.