Alstor lockar med maskinmångfald i montern

Alstor lockar med  maskinmångfald i montern
I fabriken i bohuslänska Dingle har Alstor tillverkat skogsmaskiner för den självverksamme skogsägaren i över 20 år. På Elmia Wood 2022 väljer man att visa inte mindre än tio olika maskiner i det numera breda produktutbudet.
– Nyligen lämnade maskin nummer 11 000 fabriken. Den finns såklart också här, motivlackad och fin. Såld till en kund som nu köper sin 10:e Alstor. Det säger mycket om våra kunder - de brukar återkomma och vilja köpa mer, säger Patrik Christansson, inköpsansvarig på Alstor.

Bland nyheterna i montern märks två maskiner i det som Patrik beskriver som den ”fjärde generationens Alstor”:

– Helt nya 822 med öppen förarplats och 832 som är med hytt. De går i demo mer eller mindre hela mässan, säger han.

Alstor 822 är efterföljaren till säljsuccén Alstor 821.

– Förarergonomin har optimerats med utökad förvaring, plant golv, förbättrad körposition och bättre access i och ur maskinen på bägge sidor. En annan fördel jämfört med att välja en version med hytt är såklart prislappen. Men också att du får så bra sikt, och ergonomi när du vill ta dig i och ur ofta. Du har motorsågen hängandes framme vid bågen vid körstolen: du vill ha med dig maskinen framme vid trädet som du avverkar. Du lyfter upp stammen när du kvistar och apterar till behaglig höjd. 822 är en riktig kompis i skogen, berättar Patrik.

Utökad dragkraft i hyttversionen

Alstor 834 har fått ökad dragkraft jämfört med föregångaren 833. Dessutom ett nytt timmerrede som underlättar lastning och lossning.

– En riktig arbetsmaskin. Funkar både när du behöver röja upp bland grova vindfällen som i skonsam gallring. Och det här alternativet är ju för dig som vill ha hytt, kanske för värmen på vintern och med AC för sköna körförhållanden på sommaren. En del vill ha med golvvärme. Som sagt, vi har lärt oss att skogsägarna är olika, vill ha olika. Det lyssnar vi på när vi utvecklar nytt.

Alstor1.JPG

Bildtexter:

Patrik Christansson, inköpsansvarig på Alstor framför maskin nummer 11 000 utlevererad från fabriken i Dingle.