Unikt lås från Assa Abloy gör vattnet säkert

Unikt lås från Assa Abloy gör vattnet säkert
Assa Abloy Opening Solutions kan tyckas vara en udda fågel på VA-mässan. Men faktum är att säkerhetsaspekten hos våra vattenbolag blir allt viktigare – vem är det egentligen som kommer och går i byggnaden? Säkerhetssystemet Key on Demand ger svar på frågan genom total spårbarhet.

Från något så simpelt som en borttappad nyckel till mer avancerade brott som spioneri och sabotage. Vattenbolagen i Sverige är samhällsviktiga aktörer och säkerheten är därför av högsta vikt. På VA-mässan visar Assa Abloy Opening Solutions lösningen Key on Demand som helt enkelt är digitala nycklar i digitala skåp. Skåpen känner av vem som loggar in och tar en nyckel och ger sedan den personen precis rätt behörighet.

  – Den stora fördelen är att det inte behövs flera nycklar och att nycklarna går att hämta när som helst – nyckelskåpet är tillgängligt dygnet runt. Även spårbarheten är en stor fördel, säger Claes Hammar, teknisk rådgivare, Assa Abloy Opening Solutions.

  Att förvara nycklarna inlåsta och övervakade ger en ökad säkerhet och risken att någon nyckel kommer på villovägar minskar dramatiskt.

  – Den här lösningen ger dig kontroll samtidigt som du kan styra behörigheter på ett flexibelt sätt. Jag hoppas verkligen att fler vattenbolag blir intresserade av den här typen av säkerhet och att de får upp ögonen för Key on Demand, säger Claes Hammar.