”Antalet besökare i montern var över förväntan”

”Antalet besökare i montern var över förväntan”
Pollex vill synas där kunderna finns och kunderna, ja, de fanns på VA-mässan 2022. Något som resulterade i många kundmöten och helt rätt besökare i montern. Det säger Pollex vd Mattias Höglund som dessutom såg en riktigt lyckad lansering av No Dig Alliance tillsammans med Riggtech och Quickpipe.

Hur vill du sammanfatta VA-mässan 2022 för Pollex?

– Först och främst är det viktigt för oss att synas där våra kunder finns, och de finns på VA-mässan. Det är sedan länge ett välkänt varumärke och många av våra kunder skickar stora delar av sin personal till mässan för att de ska få en bild av de företag och metoder som finns på marknaden. Det är därför som vi vill vara med.

– Inför årets mässa var vi något osäkra på hur många som skulle komma eftersom det var så tätt inpå pandemin, men antalet besökare i montern var över förväntan. Sammantaget blev det många kundmöten och vi träffade de som vi ville träffa. Sedan var det första gången som vi stod tillsammans inom No Dig Alliance med de tre bolagen Pollex, Riggtech och Quickpipe. Det var ett lyckat koncept där vi kunde visa vårt breda utbud och hur vi tillsammans jobbar för att hjälpa kunderna.

 

Blev det några affärer för er del på VA-mässan?

– Det är alltid svårt för att mäta affärer på en mässa eftersom det ofta handlar om offentliga verksamheter och upphandlingar. För oss är det viktiga i stället att prata om genomförda och kommande projekt med besökarna och på så sätt få dem att överväga schaktfria metoder. Även om det inte går att mäta antalet affärer, vet jag att den här typen av sammanhang ger en långsiktig effekt för både branschen och Pollex.

– För oss var det dessutom lyckat att många fick upp ögonen för No Dig Alliance och förstod att vi är tre individuella bolag som jobbar med våra egna varumärken, men som samarbetar mot ett gemensamt mål. Vi jobbar tajt tillsammans och kan erbjuda våra kunder en större portfölj med ett mer komplett erbjudande.

 

Det har ju hänt en del för Pollex efter VA-mässan i och med förvärvet av NCC No Dig, vad innebär det för ert erbjudande?

– Det ger oss en större bredd som vi tidigare har saknat. Vi hade en liten avdelning inom flexibelt foder samtidigt som vi var stora inom trycksatta ledningar. Men inom schaktfritt är det flexibelt foder som ger de stora volymerna och när vi nu har fått in NCC No Dig blir vi en av de största aktörerna i Sverige. Vi kompletterar och förstärker varandras kompetenser och det fina är att vi nu även får regionkontor i Umeå, Stockholm, Göteborg, Jönköping och Malmö. Det gör att bemanningen av våra projekt blir mer effektiv och att vi får en mer lokal närvaro, vilket i sin tur gör vårt erbjudande till kunderna ännu lite bättre.

 

Är ni med på VA-mässan 2024?

– Pollex vill synas där kunderna finns. Ser vi att många av våra kunder kommer till VA-mässan, då har vi för avsikt att vara med.