14 - 17 maj 2024

Polykemi jobbar materialsmart

Polykemi jobbar materialsmart
Polykemi AB är en av Elmia Polymers mest trogna utställare som återkommit under många år. I år passade företaget dessutom på att släppa en ny grafisk profil lagom till mässan, med en ny monter och nytt utseende.

Polykemi AB ett ledande företag inom utveckling och produktion av kundanpassade plastcompounds, med en stark betoning på innovation, kvalitet och hållbarhet. Det är ett familjeägt företag som har sitt huvudkontor i Ystad och de har under många år deltagit på Elmia Polymer. Gustav Hugoson är säljare på företaget och berättar mer:

– Vi har alltid prioriterat att delta på Elmia Polymer, även om montern har varierat i både storlek och utformning under årens lopp. Det här är ett bra forum för oss att träffa befintliga kunder, prata med kollegor inom branschen och inte minst knyta nya kontakter.

Nytt utseende

I år har företaget fokuserat på att visa upp sitt nya visuella uttryck på mässan. Montern har genomgått en stor förändring sedan sist och även det grafiska manéret. Gustav Hugoson förklarar:

– Vi har precis tagit fram en ny grafisk profil som vi släppt alldeles inför mässan, och den passar vi på att presentera här. Vi kommer också att släppa en ny webbsida inom ett par veckor, så det kom rätt i tiden att lansera det här på Elmia Polymer till våra kunder.

Klimatet i fokus

Elmia Polymer har i år tre övergripande teman för mässan; smart industri, hållbar industri och omställbar industri. Teman som ligger väl i linje med arbetet på Polykemi AB. Henrik Palokangas är hållbarhetsspecialist för polymera material på Polyekmi, och förklarar:

– Framförallt temat med hållbar industri går ju hand i handske med vårt arbete som vi satsat mycket på de senaste åren. Vi har gjort ett stort arbete hos oss med Materialsmart koncept, där man vetenskapligt kan räkna på den klimatpåverkan som olika material genererar. Beroende på om det är jungfrulig råvara, återvunnen råvara eller biocirkulär råvara så ger det väldigt olika resultat. Det här konceptet var något som vi presenterade på stora scenen under öppningsdagen av mässan, vilket var väldigt kul. Vi hoppas kunna vara med och öka medvetenheten om att materialvalet är en stor faktor i företagens arbete med att justera sin klimatpåverkan. 

Bildtext: På bilden ses från vänster Gustav Hugoson, Johan Sonesson, Anders Grankvist, Henrik Palokangas och Patrik Axrup - alla på Polykemi AB.