14 - 17 maj 2024

Mat och dryck

Som besökare på Elmia behöver du inte gå hungrig. Här finns ett brett utbud av restauranger och caféer att välja mellan. På Elmia är det FC Gruppen som är matleverantör och driver alla restauranger och caféer inne på mässområdet.

Restauranger och caféer

Här hittar du de restauranger och caféer som är öppna under mässan.

Klicka för att göra bilden större

Bageriet – Lobby Nord

Öppet tisdag - torsdag 09.00-17.00, fredag 09.00-15.00

Doften av pizza är farligt läskande!  Har du tur kan se våra pizzabagare in action vid pizzaugnen när de står och bakar just din pizza. Du finner även ett brett fikasortiment som bakas precis bakom disken av våra duktiga bagare.

Restaurang Småland – Lobby Nord

Öppet tisdag - torsdag 11.00-14.30, fredag 11.00-14.00

Småland hittar du precis bredvid Bageriet och här blir du serverad en 3-rätters lunch vid bordet. 

Restaurang Black & White – Lobby Syd

Öppet tisdag - fredag 11.00-14.00

I restaurangen Black & White serveras det en kötträtt med rostad potatis och varierande tillbehör varje dag. Givetvis finns det alltid ett vegetariskt alternativ också. Dessutom finns det flera sallader att välja på och har du inte provat vårt populära hembakta bröd från vårt egna bageri är det ett måste! Passa på att sitta ner en liten stund och njut av en kaffe på maten och smaka på någon av våra hembakta kakor. 

Det finns separata köer för besökare och utställare.

Restaurang Vättern – Lobby Syd

Öppet tisdag - torsdag 11.00-14.30, fredag 11.00-14.00

Här finns det någon rätt som passar alla, det går att välja på tre olika alternativ. Det serveras en kötträtt, fiskrätt samt en vegetarisk rätt. All mat är närproducerad och inspirerad från det lokala köket. I priset ingår även bröd från vårt egna bageri, fri tillgång till salladsbuffén och självklart krav- och rättvisemärkt kaffe. 

Bar 1284:an – Lobby Syd

Öppet tisdag - torsdag 11.00-16.00, fredag 11.00-14.00

1284:an hittar du mittemellan Black & White och Vättern. Som man brukar säga: “En räksmörgås slår aldrig fel!”. Den är gjord på bröd från eget bageri, krispig sallad och nyfångade räkor. Är du mer törstig än hungrig föreslår vi att du slår dig ner för en kall öl eller kanske en värmande kopp kaffe. 

Café – Hall B, C och D

Öppet tisdag - torsdag 09.00-16.00, fredag 09.00-15.00

Är du bara sugen på något sött eller kanske ett enklare lunchalternativ? Då är Cafét helt rätt att besöka! Här finner du bageriets utvalda favoriter för den fikasugna. Wraps eller sallad för den lite mer hungriga eller varför inte ett glas vin eller öl för den som vill varva ner efter sitt besök på mässan.

Arnes korvkiosk – Lobby Syd

Öppet tisdag - fredag 10.00-15.00

Är det något ställe du ska besöka under mässan så är det korvkiosken. Välj mellan grillade, kokta eller veganska korvar med alla tillbehör du kan tänka dig. Vill du lyxa till det lite extra har vi självklart räksallad som extra topping. Som dryck till detta rekommenderar vi storsäljaren Pucko.

Kiosk – Lobby Syd

Öppet tisdag - torsdag 09.00-17.00, fredag 09.00-15.00

Kiosken hittar du mittemot restaurang Vättern. Här hittar du allt från choklad och godis till kakor och bakverk. Passa även på att kolla in våra lokalproducerade produkter, unna dig själv något eller köp med dig en present hem.

Club Elmia – mellan Hall B och D

Öppet tisdag - torsdag 11.00-14.00, fredag stängt

Kom hungrig till Club Elmia! Här beställer du en saftig smashed burger med nyfriterade krispiga pommes. Är du sugen på extra allt tycker vi att du avslutar med en donut som pricken över i:et.

Pizzeria FC – mellan Hall D och Lobby Syd

Öppet tisdag stängt, onsdag - torsdag 10.00-15.00, fredag stängt

Testa Elmias egen Kebabpizza eller varför inte den klassiska Margherita! Pizzerian hittar du precis utanför Hall D, intill gången mot Lobby Syd.

 

FC Gruppen

FC Gruppen erbjuder ett brett urval av mat och dryck med fokus på närproducerat och driver 10 permanenta restauranger/caféer på området, allt under ett och samma tak. Utöver dessa levererar de även direkt till monter och bygger upp tillfälliga serveringsområden.

Här kan du läsa du mer information om FC Gruppen och deras roll på Elmia.


Mer information finns även på FC Gruppens webbsida.

FC Gruppen
FC Gruppen
Telefon: +46 36 30 54 10