11 - 15 sep. 2024

Elmia bygger 20 nya ställplatser

Elmia bygger 20 nya ställplatser
Att semestra med husbil blir allt mer populärt och Elmia bidrar gärna till att möjliggöra för att öka den trenden och att fler ska upptäcka Jönköping som turiststad resten av året också. Som ett led i att bidra till det bygger Elmia nu tjugo nya ställplatser.

- Jönköping är i behov av fler ställplatser och då passar det att Elmia, som varje år arrangerar Elmia Husvagn Husbil, anlägger detta, säger Klas Brandt, mässansvarig för Elmia Husvagn Husbil.

Ställplatsernas placering med Elmias läge nära Vättern och Rosenlunds bankar med närheten till centrum är väldigt attraktivt. Det medför att gästerna har nära till bland annat city, affärer och restauranger. Dessutom ligger de i direkt anslutning till Sveriges viktigaste gatukorsning, där E4:an möter riksväg 40 som också är en fördel för att smdigt kunna ta sig vidare om man så önskar.  

- Intresset för den mobila livsstilen ökar ständigt och det känns både roligt och naturligt att vi på Elmia kan erbjuda ställplatser som är öppna året runt för såväl turister som för utställare och besökare till Elmia. Ställplatserna kommer att stå klara till i slutet av maj, lagom till när högsäsongen startar för alla dem som tycker om att vara på väg, fortsätter Klas Brandt.

Det kommer att finnas tillgång till elektricitet och en servicestation med färskvatten och tömning av grå- och svartvatten. Betalning görs enkelt på plats via en betalstation.