11 - 15 sep. 2024

Enbart fantasin sätter gränserna för den digitala utvecklingen

Digitaliseringen har nått husvagns- och husbilsbranschen, det märks inte minst i hur tillverkarna kopplar samman funktioner smarta lösningar. Och vi har mer att vänta.

Räkna med att vi får se en hel del nya, digitala lösningar för det mobila boendet framöver. I alla fall om vi ska tro Jörgen Nyström. Han ser framför sig att det digitala tar över allt mer. Och det kommer inte bara att påverka oss användare, utan även hur tillverkarna resonerar och tar fram nya produkter och tjänster till husvagnar och husbilar.

– Enbart fantasin sätter gränser för digitaliseringen och alla dess smarta lösningar, säger han.
– Vi ser redan nu många funktioner som kan styras från telefonen. Jag tror att när tillverkarna lär sig vilka funktioner som används och i vilken utsträckning så kommer det att hända ännu mer. Det är nödvändigtvis inte funktioner som efterfrågas, utan precis som med all annan teknik märker du inte behovet förrän du börjar använda den.

 En digital funktion som Jörgen Nyström tror kommer att bli alltmer vanlig är positionering.

– Med den vet du hela tiden var vagnen eller bilen befinner sig och utifrån det kan du få information om din position eller ditt resmål. Kanske även leverans av matkassar och riktade erbjudanden från campingar i närheten, säger han.

– I vår bransch tar man intryck från hur bland annat bil- och bostadsbranschen gör och utvecklas. Jag tror inte att det dröjer länge innan din vagn eller bil genom positionering kan avläsa hur långt ifrån fordonet du är och när det är dags att ställa in AC:n för att nå rätt temperatur när du är tillbaka, som ett exempel.

– Mjukvaror uppdateras hela tiden, och vill man framtidssäkra sin vagn eller bil är det absolut värt att utrusta den med de senaste digitala möjligheterna som finns tillgängliga