11 - 15 sep. 2024

Här är sju av Tjeckiens bästa campingplatser

Här är sju av Tjeckiens bästa campingplatser
Koppla av i naturen och njut av en oförglömlig semester! Vi har valt ut sju tjeckiska campingplatser som tilldelats de bästa betygen från besökare i olika kategorier - alla med tjänster av högsta kvalitet. I närheten finns massor av charmiga städer med unika historiska sevärdheter och platser med vacker och orörd natur.

Bäst för familjer med barn: Camping Rožnov
Familjer med barn kommer att älska Camping Rožnov i Rožnov pod Radhoštěm i Mähren, som erbjuder utmärkta faciliteter för hela familjen. Med ett brett utbud av aktiviteter för barn samt en lekplats, pool och ett lekprogram, kommer dina små att njuta av en oförglömlig semester. Campingen är en perfekt utgångspunkten för resor till Beskydybergen, samtidigt som ett besök till det närliggande friluftsmuseet, bara är cirka 5 minuters promenad därifrån!

Bäst för husvagnar: Autocamp Sedmihorky Om du äger en husvagn eller husbil är Autocamp Sedmihorky i hjärtat av Böhmiska Schweiz den perfekta platsen för dig. Campingen har rymliga och mycket välutrustade utrymmen för husvagnar. De erbjuder också ett brett utbud av tjänster till exempel cykeluthyrning, en sandstrand och en minigård med djur. Platsen ligger mitt i den pittoreska landsbygden, vilket gör det lätt att utforska nationalparken till fots eller på cykel. För en vacker promenad, ta en promenad till närliggande Hrubá Skála Château eller Valdštejn.

Bäst för simning- och vattensport: Camping vid stranden Vranovská pláž Camping Vranovská pláž i södra Mähren är det bästa valet för dig som vill ha förstklassigt boende med möjlighet att ta ett dopp. Campingen ligger precis vid Vranov Reservoir, där du kan njuta av simning och en mängd olika vattensporter. De erbjuder moderna och välskötta stugor samt möjlighet att slå upp ditt tält på campingplatsen. Vad ligger i närheten? Utforska Vranov Château, slottet Bítov eller den närliggande historiska staden Znojmo. För naturälskare rekommenderar vi en resa till Podyjí nationalpark. Låna cyklar och upplev vinregionen!

Bäst för cyklister: Autokemp Buňkov Autokemp Buňkov nära Pardubice är den perfekta campingplatsen för cykelentusiaster. Campingen ligger på den vackra landsbygden i Polabí, som erbjuder cykelleder både för nybörjare och erfarna cyklister. De har cykelservice och underhållsanläggning, laddstationer för elcyklar, samt en butik som säljer cykeltillbehör. Efter en hård dag på cykelsadeln kan du koppla av på stranden av dammen Buňkov eller ta en tur till det närliggande stuteriet i Kladruby, ett UNESCO-arv. Det är också värt att besöka den pepparkaksdoftande staden Pardubice med slott, för att inte tala om slottet Kunětická hora.

Bäst för motorcyklister: Autokemp Sykovec En campingplats som är enormt populärt bland motorcyklister är Autokemp Sykovec i Vysočina. Campingplatsen har en säker parkeringsplats för motorcyklar och erbjuder bekvämt boende i tält eller stugor. Runt campingen finns det oändliga kilometer av lugna vägar som slingrar sig genom den pittoreska landsbygden i regionen Vysočina. Och det finns massor av fantastiska platser att besöka på din motorcykel. Upptäck pilgrimskyrkan Zelená hora, som är UNESCO-skyddat, de vackra klipporna i Devět, Pasecká skála och Dráteníčky, medan alla som gillar slott bör besöka slottet Pernštejn i gotisk renässansstil.

Den mysigaste: Autokemp Budišov nad Budišovkou: Om du letar efter en lugn och mysig camping, behöver du inte leta längre än Autokemp Budišov nad Budišovkou i norra Mähren. Denna lilla campingplats är ett utmärkt val för alla som föredrar en mindre plats med familjär atmosfär. Koppla av i lugn och ro i den vackra miljön, promenera runt eller gör utflykter i det omgivande området, där du hittar slottet Hradec nad Moravicí. Kolla in Technotrail, som sammanställer de mest fascinerande tekniska platserna i norra Mähren. Om du är på humör för en riktig överraskning, ta en tur till tunneln Raab och gruvan Flaschars, och du hittar gammaldags boende vid Wesselsky-bruket vid floden Odra.

Bäst för historiefantaster: Kemp Keramika Om du är på väg till västra Böhmen, missa inte Kemp Keramika nära Pilsen. Campingplatsen ligger i vacker natur nära Hracholusky Reservoir. Där kan du slå upp ditt tält, hyra en stuga eller sova över i husvagnen. Kemp Keramika är också bra för historieintresserade, eftersom det finns massor av kulturarv och historiska städer i närheten. Ta en tur till klostret Plasy, där du inte bara får besöka själva klostret, utan kan själv se hur man byggde förr i tiden.

Susanne de Mello

stockholm@czechtourism.com