Nyheter från Elmia Garden

Björn Lidbrandt med sin planteringsring som fick utmärkelsen Årets Trädgårdsprodukt 2017

Design Björn Lidbrandts stilrena planteringsring i betong är en riktig säljsuccé. Utmärkelsen Elmia Garden Award för Årets Trädgårdsprodukt 2017 har gett planteringsringen mycket uppmärksamhet och även nya modeller har tagits fram. 

14 augusti 2017 Läs mer

Idag lanseras Elmia Garden Trends, en ny plattform för trädgårdstrender. Sajten riktar sig till alla som arbetar i trädgårdsbranschen och kan användas som ett affärsverktyg för inspiration och stöd vid inköp.

20 april 2017 Läs mer
Planteringsring i betong.

Utmärkelsen Årets Trädgårdsprodukt 2017, Elmia Garden Award, går till Design Björn Lidbrandt för hans planteringsring i betong. Produkten erbjuder en effektiv lösning för att skydda träd och buskar där robotgräsklippare sköter gräsklippandet. Samtidigt blir den en stilren detalj i trädgården.

16 mars 2017 Läs mer
Nicklas Jensen under Createshop

Elmia Garden 2016 bjöd på trädgårdstrendspaning, utställning av de nominerade bidragen till Elmia Garden Award – Årets Trädgårdsprodukt, Årets perenn 2017, Createshop för florister, inspirationsföreläsningar på scen och marknadens nyheter inför nästa år.

06 oktober 2016 Läs mer
Vego Garden

Elmia Garden presenterar 2017 års trädgårdstrender; Grön i trädgården, Gröna labbet och Vego garden. Under nästa år fortsätter vi se inslag av trädgård inom inredning och mode, i köket och matlagningen, på balkongen och på förskolan. 

06 oktober 2016 Läs mer
Utställningen av de nominerande produkterna till Elmia Garden Award - Årets trädgårdsprodukt

Maskgödning, planteringsring, gräsfrö med seedbooster och trädgårdslampa. Det är fyra av de tio nominerade produkterna som har chansen att vinna det prestigefyllda priset Elmia Garden Award och titeln Årets trädgårdsprodukt 2017.

06 oktober 2016 Läs mer
Nicklas Jensen under Createshop

Årets nyhet på Elmia Garden var Createshop, en workshop där 16 deltagare kom till Jönköping för att under ledning av floristinspiratören Nicklas Jensen skapa egna unika blomsterarrangemang.

05 oktober 2016 Läs mer
Magnus och Marie Wändel

Det finns idag en stark efterfrågan från medvetna kunder på miljövänliga och klimatsmarta produkter. En märkning som hjälper konsumenter att välja rätt är Svenskt Sigill Klimatcertifiering. Wändels Trädgård är först ut av alla plantskolor att klimatcertifiera sin produktion.

22 augusti 2016 Läs mer

Bild på Kristina Darth

Foto: Mäster Grön

Parker blir allt viktigare för de som bor i städerna. Det är också ett område som det händer mycket nytt på. Det kommer att märkas på årets Elmia Garden, som har fokus just på parkerna och där mustiga färger och ätbara växter breder ut sig på både bredden och höjden.

19 maj 2016 Läs mer