Nyheter från Elmia Garden

Elmia Garden räknade in många nöjda utställare och besökare när mässan stängde för den här gången. Elmia i Jönköping är en arena att räkna med när branschen inom trädgård samlas.

26 september 2019 Läs mer

På mässan visas de tre trenderna för 2020 genom inspirationsmiljöer och föreläsningar. Jan Rundgren presenterar trenderna och Malin Hidesäter från Blomsterfrämjandet och Johan Larsson, blomsterinspiratör tolkar trenderna genom en blomsterdialog.

2020 års trender är Garden Expressions, Flower & Crafts och Future Flora. 

26 september 2019 Läs mer

Allt från vindspel till gravljus, det nystartade företaget Lind Decoration ställer ut på Elmia Garden för första gången.

26 september 2019 Läs mer

Det är 150 år sedan Weibulls startade sin verksamhet. Företaget som under åren växt till ett stort trädgårdsföretag, är ett stycke svensk trädgårdshistoria.

26 september 2019 Läs mer

Det finns ingen växt som rosor. Det tycker åtminstone Erik Nielsen och hans fru, som odlat rosor i Danmark sedan början på 1970-talet.

26 september 2019 Läs mer

Med produkter i modern design och sober färgskala får Unik Design en allt större plats i sina kunders hjärtan.

26 september 2019 Läs mer

Nu kör vi sista dagen på årets stora branschträff för alla som arbetar inom trädgård och park. Även sista dagen har ett fullspäckat program.

Här är några high-lights du inte får missa innan vi stänger för den här gången. Mässan är idag öppen mellan 9-16. Varmt välkomna. 

26 september 2019 Läs mer

Hur fångar man de yngre odlarna och deras nyfikenhet och kunskapstörst om att vilja skörda grönsaker och frukt? Rebecca Strömblad och Hanna Schagerlöv har trots sin unga ålder mycket erfarenhet som de delar med sig av.

25 september 2019 Läs mer

Hemlagat ger äkta vara och växter som är späckade med nyttigheter, det finns många fördelar med att odla bär i sin trädgård. Leif Blomqvist är på Elmia för att puffa lite extra för de udda bärsorterna.

25 september 2019 Läs mer

Att vara representativ är inte alltid förenligt med att vara praktiskt klädd i trädgården. Johanna Söderström på Operose råder bot på problemet.

25 september 2019 Läs mer

Det var kö till tävlingsplatserna när Elmia Flower Grand Prix gjorde come back. I år blev det Marinette Månsson som kammade hem förstapriset.

25 september 2019 Läs mer
Ljuvliga, skira blommor, anslående höstskrud och förmåga att skapa harmoni bland egensinniga rabattgrannar. Det är Perennagruppens ord om valet av Gillenia trifoliata – med det äldre svenska namnet trebladsspira – till Årets Perenn 2020.
25 september 2019 Läs mer

Årets stora branschträff för alla som arbetar inom trädgård och Garden lockade igår cirka 2282 besökare. Vi fortsätter idag mellan klockan 9-17. Här är några nedslag ur dagens aktiviteter du inte bör missa. Varmt välkomna. 

25 september 2019 Läs mer

Idag klockan 9 öppnar dörrarna till Elmia Garden och Elmia Park. Årets stora branschträff för alla som arbetar inom trädgård och park. Förutom möten med flera hundra utställare kommer här några tips på saker ni inte vill missa. Vi har öppet till 17. Varmt välkomna.  

24 september 2019 Läs mer

Möt Karl för samtal kring grön terapi, odling och mående i monter D08:22. Självklart kan du bläddra i boken "Den goda skörden" på plats.

20 september 2019 Läs mer

Tisdagen den 24 september kl 10.00 i C-hallen är det dags för Flower Grand Prix, tävlingen för blomsterbinderi. Vi ställde 5 snabba frågor till Nicklas Jensen som är tävlingsledare.

17 september 2019 Läs mer

På Öland finns Kungafamiljens sommarparadis, Sollidens Slott och slottsparken är öppen för besökare från maj till september varje år. Den 7 juni invigdes ”Rabatt 2020” i parken och trädgårdsrabatten är ett samarbete med trädgårdsdesignern Jan Rundgren och Elmia Garden. Rabatten är en trendig rabatt som är skapad utifrån Elmia Garden Trends. Jan Rundgren tog fram tre olika förslag baserat på trenderna. Dessa förslag visades för Kungen och Drottningen som sedan valde det förslag som utgick ifrån trenden Happy Gardener till Solliden.

16 september 2019 Läs mer

For the first time the European company Klara Gardening from Croatia, is attending Elmia Garden.

14 september 2019 Läs mer

Under mässan kommer Nelson Garden visa sin nyhet den hydroponiska odlingslådan Harvy. Den nya odlingslådan har redan fått fler att odla mer. Uppföljaren, en mindre och mer lättplacerad variant, är med sina 39 cm perfekt för det lite mindre utrymmet. Med den här typen av odlingslåda behövs varken odlingsvana eller jord för att uppnå ett lyckat resultat.

13 september 2019 Läs mer

Att odla innebär både utmaningar och möjligheter. ProGro AB stöttar odlarna med tekniska lösningar för trädgårdsföretag. De levererar allt från nyckelfärdiga växthusprojekt till teknisk utrustning som effektiviserar odlingen. En av de stora utmaningarna just nu är att den svenska växthusnäringen är hårt konkurrensutsatt från övriga Europa.

10 september 2019 Läs mer

Tisdagen den 24 september kl 10:30 presenterar John Taylor, känd från bland annat SVT:s trädgårdstider, årets perenn.

07 september 2019 Läs mer

Idag har Mässkatalogen kommit ut. Du hittar den i Viola, Affärstidningen för trädgårdsföretagare nr 7. 

06 september 2019 Läs mer

Det händer saker i vår kropp när vi är i skogen och naturen. Det visar forskning från Sverige och flera andra länder. Att vistas i skog och mark kan ha större påverkan på oss än vi trott. Hjärnan arbetar på ett annat sätt och skogen är också stresshormonernas värsta fiende.

09 september 2019 Läs mer

Jan Rundgren, stylist & designer, presenterar 2019 års trender på Liseberg under Trädgårdsdagarna. Årets trender Moving With Nature, Green Decadence och Happy Gardener.

09 maj 2019 Läs mer

​TURFquick® - en biologisk nedbrytbar textil som underlättar och effektiviserar sådd av gräs, vinner utmärkelsen Årets Trädgårdsprodukt 2019, Elmia Garden Award.

09 maj 2019 Läs mer

När kungsängsliljorna börjar dyka upp i handeln kan man vara säker på att våren är på gång. Snart är det dessutom vårdagjämning. Därför tänkte jag bjuda på ett enkelt arrangemang med den ljuvliga vårblomman blandat med kvistar av al.

18 mars 2019 Läs mer
Annonser: