Mässan har öppnat!

Mässan har öppnat!
– Gunilla och Lennart var först in
– Skogens betydelse för ekonomi, jobb, klimat, rekreation går inte att underskatta. Därför är ett sådant här forum där vi får samlas och diskutera skogens framtid så viktigt. Det är en ära att förklara Elmia Wood 2022 öppnat!
Med de orden hälsade Sveriges landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg besökarna välkomna till skogarna i Bratteborg utanför Jönköping.

Först in i den långa kön av förväntansfulla besökare var Gunilla och Lennart Gustavsson från Kisa.

– Det är den bästa semestern man kan tänka sig att besöka Elmia Wood, säger Gunilla.

– Vi är skogsägare och fram för allt intresserade av nyheter för det småskaliga skogsbruket, berättar Lennart.
I kön träffar vi också på skogsägarna Henrik Mörelius, Jörgen Holmqvist och Kennet Karlsson från Växjö som också tar sikte på nyheter för den självverksamma skogsägaren.

– Det är alltid roligt att se nyheter och följa utvecklingen. Klimat och miljöfrågorna har ju aktualiserats så det tror jag kommer att prägla mässan, säger Henrik Mörelius.

– Sågar och handredskap är extra intressant, säger Jörgen Holmqvist.

Axel Sparre, Kjell Wennerbo och Thomas Andersson jobbar för Rimforsa Skog och är rutinerade besökare på mässan:

– Det är mycket vi är intresserade av. Vi brukar alltid komma hit. Företaget är på väg att investera så vi ska kolla av lite olika modeller av flistuggar. Men även sågar och utrustning för manuellt skogsbruk, säger Axel Sparre.

– Plantor är också intressant. Sedan är jag lite nyfiken på Wood Innovation Loop som jag har sett lite förhandsinformation om, säger Thomas Andersson.