Hallå där Annie Lööf, partiledare Centerpartiet Varför är du på Elmia Wood?

Hallå där Annie Lööf, partiledare Centerpartiet  Varför är du på Elmia Wood?

– För att det är hemmaplan. Både geografiskt och intressemässigt. Uppvuxen i skogen, med skogen brinner jag såklart extra för landsbygdsfrågorna. Skogsnäringen är ryggraden i svensk landsbygd och svensk ekonomi. Skogen är nyckeln i den gröna omställningen.

Vårt gröna guld. Skogsägarna måste hyllas som de klimathjältar som de är.

Under debatten som du nyss deltog i efterlystes de långsiktiga visionerna för skogsbruket. Känslan var att ni var ganska överens över partigränserna?

– Ja, men eller hur. De som brinner för frågorna var ju här. Samtidigt är det få partier som prioriterar en aktiv skogsbrukspolitik när det väl ska förhandlas. Jag är glad att uppslutningen var så stor i debatten till att stärka skogens ställning. Nu är det upp till bevis att få någonting gjort.

Apropå att få någonting gjort. Det väntar val; hur mycket utrymme kommer skogsfrågorna att få i valdebatten:

– Jag har aldrig under mina 11 år som partiledare upplevt att landsbygdsfrågorna har fått så här stort fokus. Det är ju såklart bra som grund.  Och du kan vara säker på att jag försöker få in skog och landsbygd så ofta jag bara kan hela vägen i slutspurten fram till valet. För det förtjänar den gröna näringen. Du ser vilken kraft det finns när skogens intressenter samlas.