Elmia Wood - Världens ledande skogsmässa är äntligen tillbaka!

Elmia Wood - Världens ledande skogsmässa är äntligen tillbaka!
Den 2–4 juni 2022 arrangeras världens ledande skogsmässa Elmia Wood igen söder om Jönköping. Elmia ser fram emot att välkomna utställare och besökare från stora delar av Europa för att uppleva mässan som kommer ha fokus på framtidens innovativa och hållbara skogsbruk.

Platsen är återigen den fantastiska och mångsidiga skogen i Bratteborg söder om Jönköping, Elmia Wood är en heltäckande mässa och mötesplats för skogsägare, entreprenörer, skogstjänstemän och alla andra med intressen i skogen. Här finns möjlighet att se de senaste produktnyheterna, ta del av innovationer och ny kunskap samt skapa möjligheter för nya affärer.

-Vi står inför komplexa utmaningar med skogsskador och barkborrar, ökat behov av avverkning samtidigt som många förespråkar stående skog som koldioxidbindare. Av det följer bland annat att många skogsägare idag frågar sig hur de ska bruka sin skog i framtiden, säger Anders Roman på Elmia.

– Senaste tiden har skogens värde och hur skog ska brukas och vårdas debatterats hårt och det är tydligt för oss att skogens alla olika intressenter behöver en mötesplats säger Roman. Därför satsar vi även på diskussioner och paneldebatter från scen, fortsätter han. Roman nämner EU:s taxonomi, klimatet, biologisk mångfald och fossilfritt skogsbruk som några ämnen som kommer diskuteras. På scenen kommer en moderator och olika gäster få möjligheter till intressanta diskussioner som besökarna kan ta del av.

-Vi arbetar intensivt med mässan just nu och ser verkligen fram mot att få genomföra Elmia Wood 2022. Här finns produkterna och kunskaperna samlade, avslutar Anders Roman.

Biljetterna kommer ut till försäljning inom kort på Elmia Woods hemsida.

För mer information:
Mail: anders.roman@elmia.se , talesperson.