21 - 24 aug. 2024

Ferdfelt lanserar Brigade CAREYE® Safety Turning Assistant i Sverige.

Ferdfelt lanserar Brigade CAREYE® Safety Turning Assistant i Sverige.
På Ferdfelt strävar vi alltid efter att tillhandahålla ny och förbättrad teknik och säkerhetssystem för kommersiella fordon som gör skillnad för trafikanter och ökar säkerheten för alla.
Därför är vi glada över att kunna tillkännage lanseringen av ett nytt Artificiellt Intelligent säkerhetssystem för kommersiella fordon – CAREYE® Safety Angle Turning Assistant i Sverige.
Dödsfall och allvarliga skador fortsätter att vara ett problem för utsatta trafikanter, inklusive fotgängare och cyklister, över hela Europa. Faktum är att 141 cyklister dödades i Storbritannien på grund av vägtrafikkrockar 2020 med ytterligare 229, 175 och 168 dödade i Nederländerna, Frankrike respektive Polen. En av tre av dessa dödsfall kunde ha förhindrats med en sidovaktsassistent, som CAREYE®. Detta gör sådan teknik avgörande för att öka säkerheten för alla trafikanter och hjälpa till att rädda liv. Teknik med artificiell intelligens (AI) upptäcker fotgängare, cyklister och föremål. CAREYE® Safety Angle Turning Assistant från EYYES GmbH har erbjudits av Brigade i Tyskland i mer än ett år och testades av dess mångåriga partner, Geier & Söhne Transportgesellschaft. Geier & Söhne Transportgesellschaft monterade enheten, som använder artificiell intelligens (AI)-teknik för att upptäcka fotgängare, cyklister och föremål, på ett av sina Mercedes Actros fordon och rapporterade en enorm tillfredsställelse med produkten. Systemets AI är inställd för att noggrant utvärdera bilderna från kameror som är monterade på fordonet och kan beräkna framtida rörelseförlopp för närliggande människor eller föremål. Baserat på dessa data varnar systemet på ett tillförlitligt och exakt sätt föraren i realtid om en möjlig kollision innan den inträffar. Varningar utfärdas antingen aktivt med en hörbar och visuell röd varning om en person eller föremål riskerar att bli påkörd, eller passivt med en visuell gul varning om till exempel en person eller ett föremål rör sig bort från farozonen – vilket drastiskt minskar falska varningar. Vinnare av ADAC Performance Test CAREYE® har också rankats som en klar vinnare i ADAC:s prestandatest som visar dess optimala prestanda och överträffar andra liknande fordonssäkerhetsanordningar på marknaden. ADAC nämnde CAREYE®s tillförlitlighet för att avsevärt reducera falska varningar, att den visuella feedbacken för förare är tydlig och lätt att förstå, och dess snabba reaktionstider för att upptäcka personer och föremål som skäl till dess topplacering. Noggrannheten hos CAREYE®s AI gör falska varningar extremt sällsynta och ger föraren absolut sinnesfrid att de kan manövrera sitt fordon med största säkerhet. Systemet kan skilja mellan bilar, lastbilar, människor, cyklar och statiska föremål, såsom träd eller pollare. Rörelse och förväntad riktning beräknas sedan, vilket gör systemet extremt tillförlitligt. För ytterligare information om Brigade och vårt utbud av säkerhetsprodukter för kommersiella fordon, vänligen kontakta Agneta, agneta@ferdfelt.se eller på 076-8684840

Agneta Ferdfelt

agneta@ferdfelt.se