21 - 24 aug. 2024

En plats för nya kontakter och långa relationer

En plats för nya kontakter och långa relationer
Transportbranschen, i alla dess grenar och led, kräver mycket folk för att tillgodose behov hos både företag och gemene man. Hur skulle er verksamhet rulla utan verksamma mekaniker, tekniker och chaufförer? Vi har pratat med Lisa Jensäter, ansvarig för marknadskommunikation på Volvo Lastvagnar Sverige, om att inspirera framtida arbetskraft, hållbara insatser för framtiden och förväntan inför årets upplaga av mässan.

”Elmia är ju den absolut största branschmässan i sitt slag i Sverige, där vi har möjlighet att träffa kunder och leverantörer – och inte minst skolungdomar på väg ut i arbetslivet”. Elmia Lastbil är en unik mötesplats på flera sätt, konstaterar vi i samtalet med Lisa Jensäter. För den sökande med ambition myllrar mässan av potentiella arbetsgivare, vilket svarar på en av branschens ständiga utmaningar – att hitta, attrahera och knyta an ny arbetskraft.


Ett tillfälle att stärka din position som arbetsgivare

Lisa konstaterar att branschen i stort står inför ett påtagligt skifte i form av nya bränslen, elektrifiering och ett bredare hållbarhetstänk med allt vad det innebär. Även Volvo Lastvagnar ser det som en självklarhet att vara en del av hållbarhetsresan – bland annat är de den första lastbilstillverkaren i världen att introducera fossilfritt stål i sina lastbilar. Stålet tillverkas av SSAB och de tunga eldrivna lastbilarna är först på tur. Resultatet är en mycket lägre klimatpåverkan än konventionellt producerat stål.

Utöver hållbarhetsresan och frågorna detta medför påtalar Lisa även den ständigt aktuella punkten om att locka ny arbetskraft, då det finns ett stort behov av chaufförer och mekaniker i branschen:

- Elmia Lastbil är en mötesplats där vi har möjlighet att träffa och prata med målgruppen vi söker men inte möter i vardagen. Vi utställare står redo att möta dem och visa vad vi har att erbjuda, både i produkt- och tjänsteväg, men också som arbetsgivare. Det tycker jag verkligen är bra!

Jensäter fortsätter och berättar att både chaufförer och mekaniker, studenter på fordonsutbildningar, eller de som funderar på att byta yrkesbana är precis de personer de vill prata med, och plantera ett frö för framtiden. Hon konstaterar att en mötesplats likt Elmia Lastbil är ett unikt tillfälle för just detta, att bygga trygga samarbeten och långvariga relationer.

 
”Vi kommer såklart visa upp det bästa vi har!”

 När det kommer till arbetsgivarvarumärke har Elmia Lastbil ett påtagligt värde för utställarna, vilka i sin tur bidrar med ett värde för mässbesökarna – vad erbjuder Volvo Lastvagnar de besökare som tar sig till deras monter?

- Vi kommer såklart visa upp det bästa vi har! Det kommer finnas något för alla hos oss. Vi vill ju att du som Volvokund, blivande kund eller blivande kollega, har en känsla av trygghet hos oss. Alla ska känna sig välkomna i Volvofamiljen, det är jätteviktigt för oss.

I Volvos monter kan du som besökare förvänta dig högaktuella seminarier, spännande produkter och roliga aktiviteter. Vad mer? Kom förbi montern och upplev det själv – detta vill du inte missa!