21 - 24 aug. 2024

Volvo presenterar sina hittills mest bränslesnåla lastbilar

Volvo presenterar sina hittills mest bränslesnåla lastbilar
Med ett helt nytt modellprogram bjuder Volvo Lastvagnar på många innovativa nyheter på branschens stora mötesplats Elmia Lastbil.

– Elmia Lastbil är en fantastisk arena – en av de viktigaste. Alla är där, så för oss är det superviktigt att vara med och vi ser verkligen fram emot årets mässa, säger Stefan Strand, VD Volvo Lastvagnar Sverige.

I år dyker lastbilsjätten upp med ett extra fullmatat utbud:

– Vi har med oss ett helt nytt produktprogram som vi visar för första gången i sin helhet på Elmia Lastbil.

Nya Volvo Aero-serien

Bland annat kommer mässbesökare att få stifta bekantskap med nya Volvo Aero-serien där aerodynamiken förbättrats avsevärt. Dessutom har man uppdaterat med ny teknik och nya tjänster – inte minst med bättre bränsleförbrukning. Nya Volvo FH Aero är bland annat utrustad med Volvos nya sidospeglar med kamera, en ny däckövervakningstjänst och mycket mer.

Volvo FH16 Aero kommer med en helt ny motor med toppeffekt på 780 hk och maximalt vridmoment på hela 3 800 Nm. 

– Det är viktigt för folk att få känna och klämma på våra produkter, och med alla nyheter så blir det extra fest i år, säger Stefan Strand.

Produkterna i sig är viktiga, men om möjligt ännu viktigare, menar Stefan, är relationerna som byggs på en mässa som Elmia Lastbil.

”Det finns mycket att titta på hos Volvo i år.” konstaterar Stefan Strand, VD Volvo Lastvagnar. Hela modellsortimentet i nya Aero-serien kommer att presenteras på Elmia Lastbil i augusti.

Branschens omställning kräver samarbete

– Det är oerhört viktigt för oss att få ha de goda samtalen med både kunder och leverantörer. Och vi ser också fram emot att få ha en dialog med studenter som kan vara framtidens anställda, säger Stefan.

Volvo Lastvagnars mål är att 70 procent av de lastbilar som säljs 2030 ska vara elektrifierade och det är en resa man gör tillsammans med kunder och kollegor.

– I den omställning vi nu befinner oss måste vi göra saker tillsammans. Även här är Elmia Lastbil en viktig arena för samarbete och diskussion, säger Stefan Strand.

– Är man på något sätt i närheten av lastbilsbranschen får man inte missa att komma till mässan.

 

  Vill du också ställa ut på Elmia Lastbil?