21 - 24 aug. 2024

Tre snabba om Elmia Lastbil 2022

Tre snabba om Elmia Lastbil 2022
Emilott Lantz är ny mässansvarig för Elmia Lastbil, här svarar hon på tre snabba frågor om årets viktigaste händelse för lastbilsbranschen.

Varför är Elmia Lastbil en viktig mötesplats för branschen?

Här har vi fullt fokus på tunga lastbilar – och ser till att samla allt som rör detta. Det är kunskap, nätverk och affärer i en riktigt trevlig miljö. Oavsett om du bygger, köper, säljer eller kör lastbil finns det något för dig.

Vårt mässprogram och framförallt du som utställare visar nyheter, trender, uppfinningar, forskning, möjligheter och utmaningar. Du träffar nya och befintliga kunder och återförsäljare, på riktigt. Du får en överblick över de frågor som rör utmaningarna branschen har idag, samtidigt som vi spanar framåt. Frågor som rör vägunderhåll, drivmedel, elektrifiering, AI, politik, infrastruktur, med mera. Vi samlar branschens ledare och utmanare, politiker och myndighetsrepresentanter, fackförbund och branschorganisationer.

Elmia Lastbil är helt enkelt en unik mötesplats för dig som jobbar med tunga lastbilar.

 

Vilka utmaningar har branschen?  Hur kan Elmia Lastbil hjälpa till på vägen, med ny inspiration, ny kunskap eller nya kontakter?

Vi tar såklart upp både framtidsfrågor och frågor som är viktiga och aktuella  just nu, det branschen står och går i. Framåt sett utgör ju elektrifieringen helt klart både möjligheter och utmaningar. Vi vet att vi behöver utveckla hållbara drivmedel för framtiden. Elektrifieringsspåret är intressant eftersom det också påverkar andra frågor som infrastruktur och framtidens verkstäder. Tittar vi på nuläget och samtiden är exempelvis vägunderhåll och vinterväglag viktiga frågor.

Sedan undrar väl alla såklart hur dieselpriset ser ut i augusti…

 

Vad kan vi förvänta oss och se fram emot när det gäller årets mässa?

Det här blir den 20:e upplagan av Elmia Lastbil och det ska såklart firas och uppmärksammas. Mycket kommer att vara som vanligt men vi utvecklar också några saker, som exempelvis mässmagasinet och att vi nu även fyller hall A med utställare – så nu utnyttjar vi all utställningsyta som Elmia har! Min bild är att det alla verkar mest glada över är att mässan äntligen blir av, och det är det viktigaste – att vi äntligen får ses igen!