21 - 24 aug. 2024

Tre snabba med Magnus Hinz

Tre snabba med Magnus Hinz
År 1973 grundades Hinz Försäljnings AB, som sedan dess erbjudit ett brett sortiment av kranar, lastväxlare, påhängstruckar och bakgavellyftar för alla behov. Nu är det grundarens son, Magnus Hinz, som står vid rodret. Sedan januari 2021 ingår de i Palfinger AB-koncernen, vilket medför namnändring och nya möjligheter. Ambitionen är, och fortsätter vara, att kunden alltid ska känna sig trygg i sin investering.

Möt Magnus Hinz, Försäljnings- och marknadschef, och hör vad han hade att svara på våra tre snabba frågor inför årets mässa.

 

Efter snart 4 år är det äntligen dags för Elmia Lastbil igen. Vad ser ni mest fram emot?

Svaret är ju givet – det är klart vi har saknat att samlas! Det är härligt att vara med på mässor och träffa kunden, och då allra helst Elmia. Världen har ju bestått av fysiska möten i tusentals år, det blir helt enkelt inte samma sak när vi ses digitalt. När man, som vi, varit med på Elmia Lastbil i så många år är det en självklarhet att delta. Vi ser fram emot mötet, pulsen och atmosfären.

 

Varför är Elmia Lastbil en viktig mötesplats för dig, företaget och branschen?

Begreppet ”kläm och känn” beskriver det här ganska bra. Vi kan prata mycket om våra produkter, men att visa det live tillför en helt annan dimension till det hela. När möten har stått på paus i två år går vi ut i fysiska möten med mycket själ och hjärta - vi vill visa vad vi har att erbjuda, och såklart ta del av vad våra branschkollegor visar upp.

 

Vilka utmaningar ser du i branschen, och kan Elmia Lastbil hjälpa med ny inspiration, kunskap eller nya kontakter?

För att gå runt måste det alltid finnas någon där ute som är redo att betala för det man har att erbjuda. Just nu ser vi skenande priser på flera håll – bränslen, däck, service, räntor… Hur fungerar det i längden? Jag tror att det finns många lösningar, och att ha en samlingspunkt där vi alla möter liknande frågeställningar är värdefullt. Kanske hittar vi produkter som sänker dieselförbrukning eller gör att däck rullar längre? Jag tror att Elmia Lastbil är en väldigt bra plats för det, att hjälpa varandra till lösningar och utbyta tjänster. Vi vill se en bra vardag för branschen, även under de kommande åren.