21 - 24 aug. 2024

Nya innovativa och smarta lösningar inom framtidens transport

Nya innovativa och smarta lösningar inom framtidens transport
Emmelie Borg är den inspirerande chauffören och en trogen besökare på Elmia Lastbil. Genom tre snabba frågor svarar hon här på vikten och värdet av att besöka mässan i november.

Efter snart fyra år är det äntligen dags för Elmia Lastbil igen, vad ser du mest fram emot?

- Jag ser mest fram emot att få se nya innovativa och smarta lösningar på hur framtiden inom transport kommer att se ut, på bara några få år har transportyrket gått ifrån ett tungt manuellt arbete till betydligt mycket smidigare och ergonomiska lösningar.

Varför är Elmia Lastbil en viktig mötesplats för dig och för branschen?

- Elmia lastbil har alltid varit mig varmt om hjärtat och redan som liten så tog pappa hit mig och ett frö såddes ganska starkt för min framtid. Detta är en viktig plats för att kunna knyta nya kontakter, träffa branschmänniskor som man oftast möter på vägen och framför allt att gemensamt se och diskutera hur transport dag för dag bara kan och ska bli bättre.

Vilka utmaningar har branschen? Hur kan Elmia Lastbil hjälpa till på vägen, med ny inspiration, ny kunskap eller nya kontakter?

- Den största snackisen är utan tvekan dagens drivmedelspriser och hur framtiden ser ut för nya alternativ och ur en ekonomisk bild kunna kontra detta med verkligheten då det just nu är ohållbart. På en mässa som Elmia där både debatter och praktiska lösningar lutar mot framtidens lastbilar kan man på ett enklare sätt få mer kunskap om hur mål ska nås utan att pressa en redan tungt belastad bransch.