21 - 24 aug. 2024

Lyckat scenprogram höjer kompetensen hos besökarna på Elmia Lastbil

Lyckat scenprogram höjer kompetensen hos besökarna på Elmia Lastbil
Elfordon, den gröna omställningen, kostnadsökningar och inte minst de politiska debatterna. Scen- och seminarieprogrammet på årets Elmia Lastbil har verkligen lyft alla frågor som är viktiga för transport- och åkeribranschen – både för i dag och för framtiden.

Det har varit ett fullspäckat scen- och seminarieprogram på Elmia Lastbil med deltagare från myndigheter, näringsliv, åkerier och branschorganisationer som alla varit på plats för att staka ut framtiden för svensk transport- och åkerinäring.

  – Det här är kompetensutveckling på ett enkelt och smidigt sätt. Alla som besöker mässan ska kunna hitta en punkt som den vill gå och lyssna på. Det som har varit unikt i år är att mycket har handlat om teknikval, val av fordon och val av drivmedel, på ett sätt som det inte har gjort under tidigare år, säger Birgitta Härle från Sveriges Åkeriföretag.

 

Lyckade politiska debatter

Det som sticker ut lite extra bland innehållet är blandning av ämnen och mixen av föredragshållare. Ena dagen har det handlat om långa och tunga fordon – vilket var väldigt välbesökt – den andra dagen har våra riksdagspartier fått svara på frågor direkt från branschen.

  – Det har varit så roligt att se alla glada människor som är taggade och laddade – det har lyst om dem på scenen. Då har jag känt mig nöjd. Det har varit glädjande att se folk träffas igen och att vi har kunnat lyssna på något som inte är bakom en skärm. Så här ett par veckor före valet var dessutom de politiska debatterna ett lyckat inslag, säger Birgitta Härle.

 

Viktigt komplement

Scen- och seminarieprogrammet onsdag-fredag på Elmia Lastbil är framtaget i samarbete mellan Elmia Lastbil och Sveriges Åkeriföretag. Flera av de stora utmaningarna för Sveriges åkerier – som frågor kring teknik, digitalisering, bränslefrågor och kompetensförsörjning – har präglat innehållet.

  – Vi är otroligt stolta över att ha fått förfrågan att fortsätta driva scen- och seminariedelarna på Elmia Lastbil. Vi vet att de är ett viktigt komplement till övriga mässan. I år är det dessutom ett valår och vi har märkt att intresset att medverka har varit stort. Vi har lyft de frågor som är viktiga för branschen – både dagsaktuella frågor och framtidsfrågor. Stämningen på Elmia Lastbil är fantastisk, man blir glad över att komma hit och man längtar till nästa gång om två år, säger Rickard Gegö, vd, Sveriges Åkeriföretag.

Och du, missade du en seminariepunkt? Hela programmet ser att gå i efterhand på elmia.se/lastbil

 

Bildtext: Rickard Gegö, vd, och Birgitta Härle från Sveriges Åkeriföretag är väldigt nöjda med årets scen- och seminarieprogram på Elmia Lastbil.