21 - 24 aug. 2024

Tre snabba med åkeriägaren Ulrica Forslund

Tre snabba med åkeriägaren Ulrica Forslund
Forslunds Bulktransport är ett familjeåkeri vars huvudverksamhet består i att leverera kalkslurry till pappersindustrin. Med sina 30 fordonsekipage i blått och med guldnos utförs transporter i hela Sverige. Åkeriägaren Ulrica Forslund svarar här på tre snabba frågor kring att äntligen få mötas på branschens viktigaste mötesplats igen och utmaningarna i branschen just nu.

Efter snart fyra år är det äntligen dags för Elmia Lastbil igen, vad ser du mest fram emot när det gäller ditt besök på mässan?

Min spontana tanke är ju ändå att få vara social igen, lite vimmel och stämningskänsla. Jag tycker att inspirationen har gått på sparlåga under pandemin och jag hoppas på att få med mig lite wow-känsla och nya idéer hem till vårt företag.


Varför är Elmia Lastbil en viktig mötesplats för dig, ert företag och för branschen?


Jag älskar alla större forum där branschen får chans att nätverka. De gånger man prioriterar att komma i väg på något branschevenemang så kommer man alltid hem med energin påfylld.

Jag tror att de flesta i vår bransch är överens om att vi driver våra företag i ett högt tempo med ständig problemlösning i vardagen, man hamnar lätt i sin egen bubbla och därför är det så viktigt att träffa andra branschkollegor och utbyta erfarenheter.

Det jag gillar med Elmia Lastbil är att det lockar alla inom branschen.
Här får jag inspiration till nya tekniska och digitala möjligheter och jag är även intresserad av debatter kring branschfrågor inom hållbarhet och infrastruktur, vi måste veta vad vi ska våga satsa på i våra nyinvesteringar. Elmia är också ett perfekt ställe att knyta kontakter med nya leverantörer samt stärka banden med befintliga.


Vilka utmaningar har branschen? Hur kan Elmia Lastbil hjälpa till på vägen, med ny inspiration, ny kunskap eller nya kontakter?


Som personalansvarig i vårt åkeri så tänker jag såklart på kompetensförsörjningen som idag är ett problem och begränsar många företag. Att vi helt enkelt kan anställa tillräckligt med personal med rätt kompetens för att kunna fortsätta utveckla våra företag. Hur attraherar vi fler människor till att vilja utbilda sig till tex lastbilschaufförer, både män och kvinnor. Branschen är redan fantastisk på att finnas med i sammanhang för att lobba för fler utbildningsplatser och sedan stötta utbildningar i deras kvalitetsarbete. Där kan Elmia Lastbil också vara med och bidra genom att lyfta företag som satsar på sitt hållbarhetsarbete inom såväl miljö samt arbetsmiljöfrågor och som arbetar på sitt varumärke som attraktiv arbetsgivare. Diverse utbildningar med branschnära inriktningar skulle kunna dra stor nytta av att marknadsföra sig på mässan. I övrigt tänker jag att våra stora miljöutmaningar är att minska energiförbrukningen per levererat ton och även hur vi ska ta oss till ett fossil-oberoende.