21 - 24 aug. 2024

Elmia Lastbil – ett eldorado för trucker life

Elmia Lastbil – ett eldorado för trucker life
För sex år sedan startade Philip Gunnarsson det företag han själv velat handla av. Idag har Pgtech 17 anställda och möter än en gång besökare på Elmia Lastbil med sitt breda utbud av lastbilstillbehör och smarta lösningar.

– Jag har varit besökare själv i många år men 2022 var första gången som utställare – och vi fick en ordentlig skjuts framåt efter mässan. Det var väldigt välinvesterat både i tid och pengar och jag hoppas på lika stort intresse i år, säger Philip Gunnarsson.

Det framgår tydligt att för Philip handlar Elmia Lastbil precis om det som är hans vardag – att skapa bästa möjliga förutsättningar för ett gott ”trucker life”.

– Det här är ju Nordens största branschmässa, här möter du beslutsfattare, åkare, barnfamiljer och branschfolk, högt och lågt. Det är här man ska vara, konstaterar Philip.

Bra produkter för en unik lastbil

Med en bakgrund som mekaniker, påbyggare och projektledning inom påbyggnationer såg Philip en lucka på marknaden. Allt för ofta var det krångligt eller till och med omöjligt att hitta tillbehör till lastbilen som höll måttet.

– Det blev starten till Pgtech. Att erbjuda smarta helhetslösningar, bra produkter, för att bygga upp och utrusta en lastbil och göra den unik. Både med produkter som du måste ha och med saker som gör lastbilen personlig. För det här är ju mer än ett jobb för de flesta, säger Philip.

Med butik, lager, verkstad och produktion i Borås liksom en fullmatad webshop och ordermottagning per telefon så har Pgtech byggt upp en bred kundkrets från enskilda privatpersoner till chaufförer, åkerier och lastbilsåterförsäljare.

”Smarta lastbilstillbehör från bra tillverkare.” Pgtech är resultatet av många års erfarenheter – och grundaren Philip Gunnarssons sätt att tänka.

Fyra lastbilar med Pgtechs dragbilskoncept

På Elmia Lastbil kommer Pgtech att visa upp nya produkter och även erbjuda försäljning på plats av både stort och smått, varav en hel del relateras till belysning – från liten lampa till större påbyggnation.

– Men framför allt kommer vi att visa upp fyra lastbilar utrustade med vårt dragbilskoncept som består av hydraultank, verktygslådor och gångbord – och många andra produkter relaterade till detta, säger Philip.

 

Vill du också ställa ut på Elmia Lastbil?