21 - 24 aug. 2024

Dagab visar upp ny teknik inom miljö och hållbarhet

Dagab visar upp ny teknik inom miljö och hållbarhet
Dagab ser till att bra mat når runt 10 miljoner människor i Sverige. De ansvarar för sortiment, inköp, lager och transporter för hela Axfoodkoncernen. De är även en trogen besökare på Elmia Lastbil. Krister Kjellström, Centralt Fordonsansvarig på Dagab Inköp & Logistik AB, svarar här på tre snabba frågor kring att äntligen få mötas på branschens viktigaste mötesplats igen.

Efter snart fyra år är det äntligen dags för Elmia Lastbil igen, vad ser ni mest fram emot, vad har ni saknat under denna tid då vi inte ha kunnat ses på Elmia Lastbil, både utifrån dig som person, din yrkesroll, ert företag?

- Det ska bli väldigt kul att återigen få gå på ett större evenemang, för att få lära oss om branschens nyheter, det har vi saknat under pandemin. Jag ska inte sticka under stolen med att det även ska bli härligt att äntligen få träffa branschkollegorna och nätverka igen.

Varför är Elmia Lastbil en viktig mötesplats för dig, ert företag och för branschen?

- Det här är ett fantastiskt tillfälle träffa alla i branschen, både tillverkare och åkerier. Evenemanget ger fina möjligheter att skapa nya kontakter och inte minst upprätthålla befintliga.

- I min roll som Fordonschef på Dagab så är Elmia Lastbil helt perfekt då jag har alla våra leverantörer inom ett och samma område på plats under flera dagar. Jag kan gå direkt och prata med resp. kontakt vilket sparar otaliga mail och telefonsamtal. Här får jag till korta möten med flera leverantörer samtidigt för att reda ut olika frågeställningar, det borde vara en lastbilsmässa på Elmia varje år!!

Vilka utmaningar har branschen? Hur kan Elmia Lastbil hjälpa till på vägen, med ny inspiration, ny kunskap eller nya kontakter eller är det andra saker som mässan ger dig i och med ditt besök på mässan?

- Elmia Lastbil är ett bra tillfälle att lära sig om ny teknik, alternativa lösningar mm. Vi står inför stora utmaningar i vår bransch (krig, materialbrist, leveranstider, prishöjningar och här får vi chansen att diskutera detta med kollegor i branschen.

- Mässan är även ett bra tillfälle att visa upp ny teknik samt inspirera till förändring. Vi på Dagab, kommer för femte mässan i rad, visa upp flera fordon där vi visar ny teknik inom miljö och hållbarhet. Detta är vi mycket stolta över och vi ser också vilken genomslagskraft det blir att ha med fordon på mässan, det väcker alltid intresse hos många!