21 - 24 aug. 2024

Branschen samlas på Elmia Lastbil

Branschen samlas på Elmia Lastbil
Elmia Lastbil 2022, som arrangeras 24 till 27:e augusti på Elmia i Jönköping, väntas bli årets stora lastbilsmässa i Sverige. I samband med mässan arrangeras också årets upplaga av Nordic Trophy.

2022 års stora branschsamling blir den 20:e som Elmia arrangerar i samarbete med Trailer Magazine.

– Det känns att det är ett stort intresse. På en del håll har man redan börjat planera sina montrar och det är många som ser fram emot att återigen kunna träffas i Jönköping, berättar Niklas Lundgren som är försäljningschef.

I skrivande stund är det ju som bekant nya restriktioner, för att minska smittspridning av Covid, men om man tittar på de cykler som varit hittills har situationen förbättrats under sommaren.

Ny mässansvarig för Elmia Lastbil är Emilott Lantz.

– Vi ser verkligen fram emot att kunna välkomna branschen hit igen. Elmia Lastbil är ju en speciell mässa med både stora affärer och en härlig folkfest och det märks att både utställare och besökare längtar till augusti. Just nu jobbar vi med att sätta ett så bra program som möjligt för alla olika besökare.

När mässan öppnar den 24:e augusti kommer mycket att vara sig likt. Alla stora lastbilstillverkare och ledande påbyggare och släpvagnstillverkare kommer att vara på plats. Men det blir en del omflyttningar.

Mer om detta i kommande nummer av Trailer och på Trailer.se. 

Text & foto: Rutger Andersson, Trailer Magazine

www.trailer.se/artikel/branschen-samlas-i-jonkoping