21 - 24 aug. 2024

Allt är möjligt för flisbilschauffören Emmelie

Allt är möjligt för flisbilschauffören Emmelie
Emmelie är hästtjejen som blev lastbilschaufför. Hon har alltid varit pappas flicka och trivs i lastbilsbranschen som hon tycker är en attraktiv bransch.

Emmelie Lagergren Borg - ambassadör för Elmia Lastbil - kommer från Eksjö, är 24 år och uppväxt i en riktig åkarfamilj. Hon gick TTC vuxenutbildning i Jönköping där hon utbildade sig till lastbilschaufför. Idag kör hon en sidtippande flisbil, Volvo FH540. Fordonsintresset har alltid funnits där för henne.
- Min pappa hämtade mig i skolan med alla möjliga fordon, oftast hjullastare, säger Emmelie och ler.

På fritiden rider hon mycket och hästarna har gjort att hon är ansvarsfull och har ett gott självförtroende. 
-Jag har min pappa att tacka för mycket, jag har alltid sett mig själv som pappas flicka och det är honom jag har som förebild i livet. När jag var liten och ramlade fick jag borsta av mig och gå vidare, det har gjort att jag är en stark och orädd tjej. Jag har inte uppfostrats som en prinsessa vilket jag är tacksam över, säger Emmelie.

Allting är möjligt för Emmelie och hon stortrivs med sitt val av yrke.
- Det bästa med branschen är att det finns så mycket utvecklingsmöjligheter då det växer fram nya innovativa lösningar hela tiden. Jag skulle säga att det är en attraktiv bransch att vara i oavsett kön, avslutar Emmelie.