Senaste nytt!

Tack för ditt bidrag!

25 september 2018 Läs mer
Elmia Lastbils unika utomhusområde

Elmia Lastbil, som i år har 35-årsjubileum, invigdes av infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) under onsdagen i Jönköping. Infrastrukturministern prioriterade att under pågående valspurt vara på plats under två av mässans fyra dagar.

25 augusti 2018 Läs mer
Bertil Rydberg instruerade John Jonsson under banan. Och John klarade uppgiften galant.

Elmia Lastbil handlar inte bara om att titta på nya lastbilar eller produkter. På fälten utanför mässhallarna finns flera olika möjligheter att prova på något spännande själv.
– På sina ställen var det lite läskigt, säger John Jonsson från Jönköping.

24 augusti 2018 Läs mer
Emmelie Lagerstrand Borg, ambassadör Elmia Lastbil.

Emmelie är hästtjejen som blev lastbilschaufför. Hon har alltid varit pappas flicka och trivs i lastbilsbranschen som hon tycker är en attraktiv bransch.

24 augusti 2018 Läs mer
Erik Rosén på Arbetsförmedlingen tycker att en mässa är en perfekt mötesplats för arbetsgivare och arbetstagare.

Elmia Lastbil är inte bara teknik, motorer och nyheter inom lastbilsbranschen.Det är även en perfekt plats att synas på om man söker arbetskraft eller ett arbete.
– I många fall är en sådan här mässa helt avgörande, säger Erik Rosén på Arbetsförmedlingen.

23 augusti 2018 Läs mer
Lyckliga vinnare på SM-tävlingarna under Elmia Lastil.

Sveriges bästa gymnasieskolor inom transport heter Vreta Utbildningscenter och Wendesgymnasiet. Skolorna vann klasserna transport respektive maskin- och lastbilsteknik i SM-tävlingarna som avgjordes under Elmia Lastbil.

23 augusti 2018 Läs mer
Alex Danielsson, Teddie Karlsson, Jakob Stridell och William Oikarinen från STFG i Stockholm trivdes på Elmia Lastbil.

Transportbranschen är i ständigt behov av ung och välutbildad arbetskraft. På Elmia Lastbil finns framtiden – i form av duktiga tjejer och killar som alla läser tredje året på fordonsprogrammet på skolor runt om i landet.
– Mässan är en utmärkt plats för alla dessa duktiga elever att få en inblick i deras kommande arbetsliv, säger Staffan Kloow på YA, Yrkesakademin.

23 augusti 2018 Läs mer
Infrastrukturminister Tomas Eneroth

Det finns en tydlig godsstrategi för att säkra framtidens stora och ständigt växande behov av transporter. I fokus står ett starkt samarbete.
– Konkurrensen är hård, så det är agerande nu och lång tid framåt som gäller, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S).

22 augusti 2018 Läs mer

Med bara drygt två veckor kvar till valet är det många viktiga frågor som ska diskuteras och ventileras, inte minst inom åkeribranschen. På den transportpolitiska valdebatt som hölls under invigningsdagen av Elmia Lastbil fanns en punkt där samtliga närvarande partier var överens.

22 augusti 2018 Läs mer
Svetsabs styrsystem har fått många nya funktioner som demonstreras i Jönköping.

Här kommer ett axplock av vad utställarna visar i sina montrar under Elmia Lastbil.

09 augusti 2018 Läs mer
Paul Böhme

Paul Böhme från Anderstorp kör budbil för Gnosjö Trafik. Han älskar sitt jobb, som han fick direkt bara någon dag efter att han ringt och sökt det.

04 juli 2018 Läs mer
Volvolastbil från 1928. Foto: Anders Andersson

På Elmia Lastbil får de historiska lastbilarna en helt egen hall, veteranhallen. Här kan du gå runt och titta på gamla kärlekar och minnas hur ved, mjölk och glass kördes ut förr. I år är det dessutom 90 år sedan Volvo Lastvagnar presenterade sin första lastbil.

13 juni 2018 Läs mer
FL Electric som har en elmotor på 185 kW, ett vridmoment på 425 Nm och en beräknad räckvidd på upp till 30 mil tillhör de nyheter som Volvo visar på Elmia Lastbil.

Elmia Lastbil börjar nu närma sig med stormsteg! Under fyra dagar i augusti kommer mässan att bli årets stora samlingspunkt för åkerinäringen i Sverige. Samtidigt avgörs den 39:e upplagan av Nordic Trophy.

01 juni 2018 Läs mer

Hur får man fler att hitta sin framtid i åkeribranschen? Kompetensförsörjning – att få fler att välja utbildning och jobb i branschen – är en av de viktigaste frågorna och ständigt aktuellt. På seminarierna på Elmia Lastbil lyfter vi goda exempel och diskuterar lösningar. Hans Hellström, vd för Gnosjö Trafik, är en av många som jobbar med att på olika sätt försöka få fler till branschen.

09 maj 2018 Läs mer