24 - 27 aug 2022

Elmia Lastbil

24-27 augusti 2022.
Välkommen till en tungt lastad mässa — med blicken riktad framåt

Vägtransportfokus samlade branschen digitalt i två dagar

Vägtransportfokus samlade branschens viktigaste aktörer under två dagar för att utbyta erfarenheter och diskutera framtiden inom transport- och åkerinäringen.

Infrastrukturminister Tomas Eneroths (S) inledningstal handlade om betydelsen av investeringar i infrastruktur för att stärka Sverige som exportland och regeringens arbete för att skapa sund konkurrens och schysta villkor för yrkesförarna i transportbranschen. I talet riktade han också ett stort tack till alla dem som arbetat för att hålla Sverige rullande under pandemin.

Några exempel på aktuella programpunkter som diskuterades är utvecklingen av HTC-transporter som en möjlighet till hållbara transporter, elektrifiering, nollutsläpp, kompetensförsörjning, vägunderhåll, mobilitetspaketet och utfasning av fossila drivmedel.

Under dagarna presenterades också en rad produktnyheter, smarta lösningar och aktuella trender.

Här kan du läsa mer om vad som hände under Vägtransportfokus.

LinkedIn-titta-nar-du-vill.png

Elmia Lastbil öppnar om
219
Dagar
:
06
Timmar
:
38
Minuter
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
LinkedIn
LinkedIn
Youtube
Youtube
75 000
kvm utställning och aktivitetsområden
4,3/5
är besökarnas betyg på mässan
4,1/5
är utställarnas betyg på mässan
57%
av besökarna knöt nya affärskontakter under mässan

Virtuell rundtur av Elmia
Virtuell rundtur av Elmia
Var kan jag parkera?
Vad finns det att äta?
Mässans öppettider
Vägtransportfokus samlade branschen digitalt i två dagar
7 jun 2021
Vägtransportfokus samlade branschens viktigaste aktörer under två dagar, 2-3 juni, för att utbyta erfarenheter och diskutera framtiden inom transport- och åkerinäringen.
Tomas Eneroth inleder Vägtransportfokus
17 maj 2021
Den 2-3 juni samlas tongivande aktörer inom vägtransportnäringen under det digitala eventet Vägtransportfokus. Har möter du representanter för fordonstillverkare, påbyggare, myndigheter, politiker, experter och företag med smarta lösningar för dig i din vardag som verksam inom branschen.
Tillsammans skänkte vi pengar till välgörenhet!
25 sep 2018
Tack för ditt bidrag!
Populärt med häftiga demokörningar
24 aug 2018
Elmia Lastbil handlar inte bara om att titta på nya lastbilar eller produkter. På fälten utanför mässhallarna finns flera olika möjligheter att prova på något spännande själv. – På sina ställen var det lite läskigt, säger John Jonsson från Jönköping.
Allt är möjligt för flisbilschauffören Emmelie
24 aug 2018
Emmelie är hästtjejen som blev lastbilschaufför. Hon har alltid varit pappas flicka och trivs i lastbilsbranschen som hon tycker är en attraktiv bransch.
Jobbtorget – en viktig mötesplats på mässan
23 aug 2018
Elmia Lastbil är inte bara teknik, motorer och nyheter inom lastbilsbranschen. Det är även en perfekt plats att synas på om man söker arbetskraft eller ett arbete. – I många fall är en sådan här mässa helt avgörande, säger Erik Rosén på Arbetsförmedlingen.