Elmia Classics - skogsmaskinernas e-museum

Framför dig har du vad man skulle kunna kalla ett e-Museum. Det innehåller en sökbar databas med broschyrer, servicehandböcker och liknande för skogsmaskiner från 1955 och framåt. En skoglig kulturskatt som nu finns tillgänglig tack vare ett samarbete mellan samlaren Jimmi Svensson och Elmia.

Du kan söka på Fabrikat/modell och/eller tillverkningsår. Du kan också välja en maskinkategori. Välj broschyr genom att klicka på ett blåmarkerat namn i listan som presenteras. Vi önskar en trevlig resa i skogsmaskinernas historia!


Så bidrar du till samlingen

Som du själv kan konstatera är samlingen av äldre skogsmaskiner långt ifrån komplett. Vi har valt ut de maskiner som i vårt tycke är mest intressanta. Har du förslag på andra eller har du till och med broschyrer och liknande material som andra borde få ta del av? Kontakta i så fall Jimmi Svensson, som har scannat och samlat in materialet till databasen: kockums850@yahoo.se.

Om upphovsrätt

Jimmi Svenssons samling innehåller över 4 000 broschyrer och servicehandböcker om skogsmaskiner. Det är ett viktigt stycke skogshistoria, men materialet skyddas också av upphovsrätt. Det är omöjligt att spåra alla upphovsmän, reklambyråer har upphört och fotografer finns inte bland oss längre. Om ditt material finns bland det som vi publicerat, ber vi dig att kontakta Elmia på wood@elmia.se eller tel +46 (0)36-15 20 00.