Livepoddar från mässan 2024

Elinstallationspodden, Energistrategipodden och Futurapodden livepoddade från mässans Poddscen. Just nu pågår planeringen för mässan 2025 och vi återkommer med program och innehåll efter sommaren.

Elinstallapodden

Tvärnit för villabatterier efter skattebesked – vad händer nu?
Lyssna på Checkwatts Sara Larsson och Ferroamps Martin Holsner i Elinstallapodden.

Debatt om jordning av solceller – kan skadade dc-kablar leda till personskada?
Cecilia Axelsson, elsäkerhetsexpert och Richard Nyberg, besiktningsman debatterar i Elinstallapodden om solcellerna bör jordas. 

Tekniktrenderna inom solceller du inte får missa
Elinstallapodden live på Elmia Solar frågar ut Tobias Linde, försäljningschef hos tillverkaren Longi Norden, Tim Ljunggren, teknisk chef, grossisten Senergia och Haoge Li, vd L&L Management som representerar grossisten Besway.

Kan man tjäna pengar på batterier utan stödtjänster?
I det här avsnittet borrar vid på djupet i frågan med Elinstallatörens Lars-Göran Hedin som gjort omfattande uträkningar av lönsamheten. Vi pratar också systemtänk med Martin Lovén på Enequi. Programledare är Fredrik Karlsson, Elinstallatörens chefredaktör.

Energistrategipodden

ESP fokuserar på Elmia Solar & Filip Wiqvist, KP Energy
Filip Wiqvist, vd för KP Energy om hur marknadens utveckling påverkat dem och vilka förflyttningar som han tror de behöver göra för att ha rätt position på marknaden.

ESP fokuserar på Elmia Solar & Will Zeng, Growatt
Will Zeng om att marknaden för smarta fastigheter är global och om hur deras planer ser ut för att ta marknadsandelar i Sverige och Norden.

EPS fokuserar på Elmia Solar och Anna Werner, Svensk Solenergi
Ett samtal med Anna Werner, vd Svensk Solenergi för att ta tempen på hur det går för branschen.

Futurapodden

Elektrifiering av bilen och transportsystemet
Futurapodden samtalar med Charlotte Eisner, Senior Business Lead på Zeekr Technology.

Lokala energisystem
Futurapodden träffar Magnus Nilsson som är vd på Glava Energy Center som just nu utreder möjligheten att etablera ett lokalt energinät i Värmland för att öka flexibiliteten. Kan det bli en modell för fler?