Mumindalen som lekpark

Mumindalen som lekpark
Finska Lappset har en premiär så stor att den inte får plats i montern. Deras nya Muminlekpark bjuder på 200 kvadratmeter spännande äventyr för alla åldrar – med bland annat ett sju meter högt Muminhus i tre våningar.

–  Alla frågar och många tycker det ser spännande ut, säger Beatrix Fager, distriktssäljare för Lappset Sverige, södra Sverige.

Moomin Play by Lappset med Muminhusets gård är det första av flera koncept som Lappset presenterar. Även andra figurer i Tove Janssons välkända sagor kommer få egna lekparker. Leksortimentet har tagits fram för offentliga parker som är öppna för alla, både i städer och exempelvis köpcentrum.

Till Muminhuset hör två rutschbanor, en hängmatta för Snusmumrikar, en bro, stenar och blommor att balansera på, och en bäck och gräsmatta i konstgräs. Husets tre våningar är indelade efter ålder och nivå på barnens lekar.

–  Tanken är att de små barnen ska kunna leka där nere i Muminmammans kök, och där finns också en rutschbana som passar för de minsta. När barnen sedan blir större och kan klättra kommer de upp på nästa våning och möter nya äventyr och spel, säger Beatrix Fager.

Offerter har det också blivit på Elmia Park för Lappset Sverige.

–  Det är ju såklart en stor investering, men det är mycket lekvärde. När du köper det får du ett helt koncept – och alla barn älskar ju Mumintrollen och deras äventyr, säger Beatrix Fager.

Distriktssäljare Beatrix Fager. Lappset Sverige AB premiärvisar en riktigt stor nyhet på Elmia Park, Mumindalen som temalekpark på 200 kvm, komplett med ett sju meter högt Muminhus.