14 - 17 maj 2024

Elmia Verktygsmaskiner

14-17 maj 2024
Den kompletta produktionstekniska mässan med verktygsmaskiner i drift tillsammans med verktyg och mätteknik.

Optimera dina affärer. Med precision.

Möt morgondagens innovationer på den kompletta produktionstekniska mässan. Här visas verktygsmaskiner i drift tillsammans med verktyg och mätteknik.

Elmia Verktygsmaskiner är en av de sex mässor som arrangeras parallellt under Elmia Produktionsmässor, vilka skapar en gemensam plattform för att utväxla idéer som ska leda till nya affärsmöjligheter och visionärt tänkande inom tillverkande industri.

Tre huvudteman som kommer att genomsyra Elmia Verktygsmaskiner och samtliga sex Elmia Produktionsmässor 2024 är:
Smart industri. Hållbar industri. Omställbar industri.

Elmia Verktygsmaskiner arrangeras tillsammans med SVMF som är en branschorganisation för importörer och leverantörer/tillverkare av bl.a. verktygsmaskiner, plåtbearbetningsmaskiner, verktyg och test- och mätverktyg.

De parallella mässorna är: Elmia 3D, Elmia Automation, Elmia Plåt, Elmia Polymer samt Elmia Svets och Fogningsteknik.

Se höjdpunkterna från Elmia Produktionsmässor 2022 här. 

Prenumerera på nyhetsbrev
73%
av besökarna har köpinflytande
4,2/5
är utställarnas betyg på mässan
81%
av utställarna lämnade offerter på mässan
4,2/5
är besökarnas betyg på mässan

Hur ökar jag lönsamheten i produktionen?
23 feb. 2024
Att man bara kan fakturera så länge maskinen snurrar, det är vi nog alla överens om. Men hur ökar man den fakturerbara tiden i sin verksamhet?
Automation av processvätska gynnar både lönsamhet och hållbarhet
23 feb. 2024
Hand i hand med ökad automation inom verkstadsindustrin behövs också lösningar för automatisk koncentrationsstyrning av processvätskor. Färdiga produkter har tagits fram av Wallenius Water Innovation – som möter branschen på Elmia Verktygsmaskiner 14-17 maj 2024.
Yrkes-SM i CNC-teknik på Elmia Verktygsmaskiner 2024
2 feb. 2024
Yrkes-SM i CNC-teknik går i år av stapeln på Elmia Verktygsmaskiner. Totalt tävlar åtta ungdomar i grenarna fräs och svarv. Vinnarna i respektive gren får en plats i Yrkeslandslaget med möjligheten att representera Sverige i EM och VM.
Yrkes-SM i CNC-teknik samverkar med Stenbergs som ställer ut på Elmia Verktygsmaskiner
26 jan. 2024
På Elmia Verktygsmaskiner i maj visar Stenbergs ett nytt styrsystem från Okuma som gör körningen i verktygsmaskinerna enklare, smartare och mer miljövänlig. Dessutom bereder man plats för unga CNC-talanger att visa sin förmåga.
Våra mässansvariga förklarar varför du ska besöka Elmia Produktionsmässor 14-17 maj 2024
15 jan. 2024
”På Elmia Produktionsmässor möter du morgondagens innovationer och trender inom tillverkande industri. Du får ta del av den senaste tekniken inom produktionsutrustning i drift. Elmia Produktionsmässor är Nordens största arena där branscher kopplas samman, synergier tydliggörs och affären är i fok...
MASENTIA - om grön energi och Elmia Verktygsmaskiner 2024
4 dec. 2023
Sverige är ett av de länder i Europa som har bäst förutsättningar att stå främst i ledet när det gäller grön omställning med god tillgång till viktiga resurser, ekonomiska tillgångar och kompetens. På MASENTIA är de övertygade om att grön energi är en mycket viktig del till att forma en mer hål...
Du köper maskinen. Vi gör resten.
15 feb. 2024
Smarta enheter och automatisering finns överallt, både privat och i tillverkningsindustrin. Den ökande individualiseringen av produkter, som sträcker sig längre än en effektiv engångstillverkning, kräver nytänkande i produktionsplaneringen. Maskiner och system måste vara flexibla och konstruerad...
Snabba och beröringsfria mätningar av cylindriska detaljer med optisk mätmaskin
9 maj 2022
Sylvacs senaste modell i SCAN-serien är S25T – en vertikal optisk mätmaskin för statisk och dynamisk mätning på små cylindriska detaljer.
Avancerad mätteknik tar plats på Elmia Verktygsmaskiner
7 maj 2022
Intresset för mätning, provning och kontroll ökar parallellt med ständigt ökade krav på verifierad kvalitet inom industrin. KmK Instrument visar automatiserad och digitaliserad mätteknik för maximal spårbarhet.
Lansering av ny modul för digitaliseringen av kärnverksamheten i tillverkande företag
2 maj 2022
Framgången med System Anderssons Aktivt IT fortsätter. 100-tals kunder får ut fakturerings- löneunderlag och planerar i Andersson systemet som är i digitaliseringens framkant. System Andersson har valt att fokusera på kärnverksamheten och släpper nu en helt ny modul för morgonmöte, arbetsbeordrin...
Samarbete minskar ställtiden i längdsvarvarna
29 apr. 2022
WhizCut fortsätter att utveckla precisionsverktyg i världsklass och flera nyheter presenteras på Elmia Produktionsmässor.
Automatiserad skärvätskehantering lanseras på ELMIA
29 apr. 2022
Krav på ökad produktivitet driver starkt på utvecklingen av verkstadsmaskiner, tyvärr finns det sällan något större fokus på förbättrad skärvätskehanteringen. Nya FluidWorker 150 erbjuder därför nu en hållbar och ökad lönsamhet genom högre produktivitet och produktkvalitet, längre verktygslivslän...