11 - 15 sep. 2024

Träffa Bengt i Örkelljunga på mässan

Träffa Bengt i Örkelljunga på mässan
Alexander Svensson är ett av barnbarnen till Bengt som grundade Bengt i Örkelljunga. Han har varit verksam i företaget sedan 2010 och är nu försäljningschef.

1. Äntligen är det dags för Elmia Husvagn Husbil igen. Vad ser ni mest fram emot?
Överlag är Elmia en riktigt trevlig sammankomst. Vi tycker det ska bli spännande att presentera våra produkter men allra mest ser vi fram emot att träffa våra fantastiska kunder, både nya och gamla, och våra samarbetspartners.Våra husvagnar.jpg

2. Vad kommer vi att få se och vad kommer att hända i er monter under mässdagarna?
Vi har sammanlagt elva olika husbils- och husvagnsfabrikat, så våra säljare kommer vara spridda över flera montrar. Fokus ligger på Carthago-montern som är dubbelt så stor i år. Bengt i Örkelljungas verkstad har också en egen monter i hall B06:04 där vi presenterar vårt branschunika serviceabonnemang. Det har blivit väldigt populärt bland våra egna kunder, idag har vi nästan 500 aktiva abonnemang. Det tycker vi alla som har husbil ska spana in.

Robban på bilverkstaden.jpg

3. Vilka är de starkaste trenderna ni ser inför kommande säsong?
Intresset har ökat mycket på van-bilar, alltså de husbilar som är mitt emellan en plåtis och en vanlig husbil i storleken. De kunderna vill köra mer, stå på de mindre ställplatserna och verkligen uppleva den mobila friheten. Ett lyxigt sätt att anamma vanlife-trenden. Fler och fler barnfamiljer intresserar sig också för vår bransch vilket vi tycker är jätteroligt, speciellt med tanke på vår satsning på husvagnar, tältvagnar och taktält. Det hoppas vi kommer fortsätta även framöver.

Paul demostrerar en tältvagn.png

4. Varför ska man besöka Elmia Husvagn Husbil?
Där finns så många fordon att titta på. Som kund har man en fantastisk möjlighet att jämföra märken och hitta det som verkligen passar en själv. Sedan är det förhoppningsvis trevligt att träffa oss utställare också, säger Alexander och skrattar. Det händer också väldigt mycket runtikring själva mässan. Man träffar trevliga likasinnade och gamla bekanta. Mässan blir en mötesplats för alla som älskar den här branschen.

5. Vilket är ditt bästa tips till besökaren?
Ska du köpa en ny husbil eller husvagn på mässan är det viktigt att veta vem säljaren är. Det finns flera olika återförsäljare i montrarna och den du köper av är den du väljer att skapa en framtida relation med. Den relationen ska fungera även efter köpet när ni som kunder behöver hjälp med service, reparationer eller eftermonteringar. Ibland händer det att kunder råkar köpa sitt fordon av en återförsäljare som ligger i andra änden av landet från där de själva bor. Visst kan det också fungera men då ska det gärna vara ett medvetet val från kundens sida.BiÖs kvinnliga medarbetare 8 mars 2022.jpg