11 - 15 sep. 2024

Mässpremiär - matglädje i campingköket

Mässpremiär - matglädje i campingköket
En nyhet på årets mässa är Campingköket. En plats för dig som gillar att laga mat ute. I Campingköket utanför Hall D möter du tre inspirerande matkreatörer; Gabriel Jonsson - Sveriges Mästerkock 2019, Pelle Bring - SM-vinnare i grillning 2022 och Andréa Brändström - vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

Det är inne att laga mat ute. Vad vore en campingsemester utan grillningar, långa middagar i det fria och härlig gofika i solen? Samtidigt kan det vara en utmaning att lyckas med matlagningen med de begränsade utrymmen och resurser som ofta råder på en camping eller ställplats. För att ge inspiration, tips och råd har sajten CampingSverige.se lanserat konceptet Campingköket. Under sommaren har Campingköket släppt tolv youtube-avsnitt med goda rätter avsedda för campingmiljö. Nu gör Campingköket även entré på mässan Elmia Husvagn Husbil.

– Vi kör en live-version med tre kända och duktiga matkreatörer som kommer att både inspirera och underhålla besökarna, säger Daniel Andersson från CampingSverige.

Autentisk campingmiljö
Gabriel Jonsson, Pelle Bring och Andréa Brändström är alla meriterade och välkända från tv-program och tävlingar på riksnivå.

– Vi är glada över att kunna bjuda besökarna på denna välsmakande programpunkt och hälsar alla välkomna till Ekdungen utanför Hall D. Här lagas maten i autentisk campingmiljö i anslutning till en ny husbil från Bergholm, säger Klas Brandt, projektledare på Elmia Husvagn Husbil.

Programtider för Campingköket

Andréa Brändström
Andréa Brändström vann TV4:s Hela Sverige bakar år 2017. Hon har varit programledare för TV-serien ”Festligare Fika med Andréa” och släppt bakboken ”Från fika till fest". Både bakningen och tävlingsinstinkten har funnits hos Andréa i många år. Som 7-åring började hon träna gymnastik och blev så småningom elitgymnast. Intresset för bakning kom ännu tidigare via hennes mormor som hon bodde granne med under uppväxten i Jönköping.

– Min stora dröm att få glädja andra med mina bakverk blev verklighet efter vinsten i ”Hela Sverige bakar”. Det blev startskottet för en helt ny karriär i de söta degarnas värld, säger Andréa.

I Campingköket på Elmia visar hon att det går utmärkt att baka när man bor i husvagn eller husbil.

– Jag är själv flitig husvagnsåkare och långliggare på camping så det ska bli riktigt roligt att möta besökarna på mässan, säger Andréa.

Andréa bakar i Campingköket:

Onsdagen 7 september kl 11.00

Onsdagen 7 september kl 13.00

Onsdagen 7 september kl 15.00

Pelle Bring
Pelle Bring har lång erfarenhet av matlagning och grillning. Så sent som i juni vann han SM i Grill & BBQ och helgen före Elmia Husvagn Husbil representerar han de svenska färgerna i VM i Belgien.

– Vem vet, det är kanske en världsmästare som kliver in i Campingköket på mässan, skrattar Pelle.

Pelle Bring gästar Campingköket torsdagen 8 september och fredagen 9 september. Passa på att lära av ett proffs, ställ frågor, lyssna på anekdoter från ett spännande krögarliv och provsmaka nygrillade delikatesser.

Pelle möter du i Campingköket:

Torsdagen 8 september kl 11.00

Torsdagen 8 september kl 13.00

Torsdagen 8 september kl 15.00

Fredagen 9 september kl 11.00

Fredagen 9 september kl 13.00

Fredagen 9 september kl 15.00

Gabriel Jonsson

Lördagen den 10 september gästas Campingköket av ingen mindre än Gabriel Jonsson, Sveriges Mästerkock 2019och numera även en stor profil på sociala medier där tiotusentals personer följer hans matglada upptåg. Förutom sin stora kärlek till mat har Gabriel ett gediget intresse för jakt, fiske och närhet till naturen.
– I Campingköket ger jag mässbesökarna goda råd och inspiration för att lyckas med matlagningen på semestern i husvagn eller husbil. Naturligtvis lagar jag också några goda campingrätter som kan avsmakas, säger Gabriel.

Gabriel träffar du i Campingköket:

Lördagen 10 september kl 11.00

Lördagen 10 september kl 14.00Campingköket_logo_1920.jpg

Kort om Campingköket

Campingköket är en ny programpunkt på Elmia Husvagn Husbil som bjuder på tips, inspiration och smakprov på goda rätter som passar perfekt i campingmiljö. Campingköket är beläget i Ekdungen utanför Hall D. Här lagas maten i autentisk campingmiljö i anslutning till en ny husbil från Bergholm. Campingköket presenteras i samarbete med CampingSverige, Elmia och Bergholm.